Bakanlıktan sıcak hava uyarısı: Saat verdi

Bakanlıktan sıcak hava uyarısı: Saat verdi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yeni haftada yurt genelinde sıcaklıkların artarak bazı bölgelerde mevsim normallerinin 10-15 derece üzerine çıkacağını bildirdi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ise, günün en sıcak saatleri olan 11 ile 16 arasında, kronik hastalığı olanlar ve yaşlılar için açık alanlarda bulunmama uyarısında bulundu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son açıklamalar, Türkiye genelinde hava sıcaklıklarının önemli ölçüde artacağını ve mevsim normallerinin oldukça üzerine çıkacağını gösteriyor. Uzmanlar, yeni haftayla birlikte yurdun dört bir yanını etkisi altına alacak sıcak hava dalgasına karşı vatandaşları uyardı.

MEVSİM NORMALLERİ AŞILACAK

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün verilerine göre, Marmara, Ege ve Batı Akdeniz bölgelerinde hava sıcaklıkları mevsim normallerinin 4 ila 6 derece üzerinde seyredecek. Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde ise sıcaklıkların 10 ila 15 derece kadar artış göstermesi bekleniyor. Bu sıcaklık artışları, yurt genelinde hissedilir derecede bir sıcak hava dalgası oluşturacak.

BAKANLIKTAN ÖNEMLİ UYARILAR

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün tahminlerine dayanarak halkı bilgilendirdi ve özellikle risk gruplarına yönelik önlemler alınmasını önerdi. Bakanlık, özellikle kronik rahatsızlıkları olan vatandaşlar ile yaşlıların, günün en sıcak saatleri olan 11.00 ile 16.00 arasında açık alanlarda bulunmamaları konusunda uyarıda bulundu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN