Bakanlıktan yeni vergi kararı! Ramazan sonrasına hazır olun... Elinde bulunan vergi ödeyecek

Bakanlıktan yeni vergi kararı! Ramazan sonrasına hazır olun... Elinde bulunan vergi ödeyecek

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yapılan açıklama doğrultusunda vergi ödemeleri arasına bir yenisi ekleneceği duyuruldu. AKP Grup Başkanvekili Abdullah Güler, yeni vergi yasa teklifinin Ramazan Bayramı sonrasında verileceğini açıkladı. İşte yeni vergi yasasının detayları…

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yapılan çalışmalar doğrultusunda bir vergi ödemesinin daha yolda olduğu duyuruldu. Kripto varlıkları ilişki Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yürütülen çalışmalar doğrultusunda yasa teklifi hazırlıklarının başladığı ifade edildi. AKP Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ömer İleri, bu alanda uzmanlığı bulunan milletvekilleri için çalışma yürüttüklerini söyledi. İşte yeni vergi yasasının detayları…

RAMAZAN SONRASI GELİYOR

Ramazan Bayramı'nın ardından çalışmaların tamamlanabileceğini ifade eden Güler, kripto varlıklarına ilişkin yasa teklifinin TBMM başkanlığına sunulacağını söyledi. Üzerinde yapılan düzenleme kapsamında uluslararası uygulamalara benzer şekilde Türkiye'de Kripto varlıklarını işlem yapan tarafların risklerinin azaltılmasının amaçlandığı duyuruldu.

bitcoin-1.jpg

LİSANS PLANI YAPILDI

Kripto varlıkları kapsayan geniş düzenleme kapsamında kripto varlık alım satım platformlarının Sermaye Piyasa Kurulu tarafından lisanslanması gerekecek. Finansal kuruluşlara benzer şekilde asgari faaliyet şartı zorunluluğu getiriliyor. Kripto varlıkları kapsayan düzenlemenin yasalaşması ve Kripto varlık hizmet sağlayıcılarının lisanslanması ile birlikte Mali Eylem Görev Gücünün (FATF) 15 No'lu teknik standardı kapsamında getirilen eleştirilerin bertaraf edilmesi ve Türkiye'nin "kısmi uyumlu" kategorisinden çıkması öngörülüyor.

bitcoinde-son-durum-ne.jpg

AVRUPA PARLAMENTOSUNDAN ONAY ÇIKTI

Geçtiğimiz yıl önemli kararlar alan Avrupa parlamentosu kripto paralara yönelik vergi kararına onay verdi. Almanya'da 600 Euro'nun üzerinde kazanç sağlayan kişilerden vergi alınırken İsviçre'de Kripto vergisi kapsamında %30 kesinti yapılmaktadır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN