Balık fiyatları adeta çakıldı! Tarih verildi! O tarihten itibaren daha da düşecek...

Balık fiyatları adeta çakıldı! Tarih verildi! O tarihten itibaren daha da düşecek...

1 Eylül'ün gelmesiyle birlikte balıkçılar, "Vira Bismillah" diyerek ağlarını denize attı! Sezon açılışı resmen bereketiyle geldi! Balık fiyatları adeta dibi gördü. Fiyatların daha da düşeceği o tarih verildi!

Bu yıl hamsiye umut bağlayan balıkçılar, 1 Eylül itibariyle "Vira bismillah" dediler. Sezon başlangıcında, hamsi ve istavrit bolluğu yaşanıyor. Bu durum fiyatlara doğrudan yansıdı. Yalova'da, sezon öncesi ve sonrası fiyatlar arasında büyük bir fark görülmekte.

HAMSİNİN KİLOSU 80 LİRA

tres.jpg

Av sezonunun açılmasıyla, Yalova Balık Hali'nde hamsinin kilosu 80 liraya kadar düştü. Yalova Balık Hali esnafından Ayhan Reyhan, "Bu sezon da beklentilerimiz olumlu yönde. Özellikle hamsi bol olacak. Hamside büyük bir beklenti içindeyiz. Zaman içinde fiyatının daha da düşeceğini düşünüyoruz" dedi.

"AYIN 15'İNDEN SONRA DAHA AŞAĞI İNECEK"

mezgit-baligi-nasil-temizlenir-1200x675.jpg

Hamsinin av sezonu öncesinde kilogram fiyatının yaklaşık 130 lira olduğunu belirten Reyhan, "Hamsi av sezonunun açılmasının birinci günü 120, ikinci günü 80 liraya düştü. Daha da düşmesini umuyoruz. Bizim asıl beklentimiz bu ayın 15’inden sonra bu fiyatların daha da aşağı ineceğini tahmin ediyoruz. Beklentimiz bu bol fazla balık" şeklinde konuştu.

İSTAVRİTİN KİLOSU 80, MEZGİT 100 TL

dfg.jpg​​​​​​​

Reyhan, pazarda, av sezonunun başlamasıyla birlikte diğer balık türlerinde de düşüş yaşandığını belirterek, istavritin 80, mezgidin ise 100 liradan satıldığını ifade etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN