Bartın'da geç gelen gözaltılara muhalefetten tepki: Kimse yöneticileri koruyup kollamaya kalkmasın

Bartın'da geç gelen gözaltılara muhalefetten tepki: Kimse yöneticileri koruyup kollamaya kalkmasın

Bartın'da 41 işçinin hayatını kaybettiği maden faciasına ilişkin 13 gün sonra yapılan gözaltılar muhalefetin tepkisini çekti. İşletmedeki mühendis ve şeflerin gözaltına alındığını belirten CHP'li Ahmet Akın, "Kimse yöneticileri koruyup kollamaya kalkmasın. Faciadan sonra tek bir yöneticiye görevden el çektirilmemesi manidar" sözlerini kaydetti.

Bartın'ın Amasra ilçesinde 14 Ekim'de 41 madencinin ölümüyle sonuçlanan patlamaya ilişkin gözaltı kararı çıktı. Soruşturmayı yürüten Bartın Cumhuriyet Başsavcılığı, patlamaya ilişkin 25 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildiğini bildirdi.

CHP Enerji ve Altyapı Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, facianın üzerinden 13 gün geçtikten sonra yapılan gözaltılara ilişkin yazılı basın açıklaması yaptı. CHP'li Akın, mühendis ve şeflerin şüpheli sıfatıyla gözaltına alınmasını eleştirdi ve "Kimse yöneticileri koruyup kollamaya kalkmasın" dedi. Akın’ın açıklamaları şöyle:

KİMSE YÖNETİCİLERİ KORUYUP KOLLAMAYA KALKMASIN

41 maden emekçinin hayatını kaybettiği facianın üzerinden 13 gün geçtikten sonra 25 kişi hakkında gözaltı kararı alındı. Faciadan 312 saat sonra Amasra işletmesindeki mühendis ve şefler şüpheli sıfatıyla gözaltına alındı. Amasra faciasında tek sorumlu işletmedeki mühendis ve şefler değil. Kimse yöneticileri koruyup kollamaya kalkmasın. Faciadan sonra tek bir üst düzey yöneticiye el çektirilmemesi manidar.

SORUMLU YÖNETİCİLER CEZASIZ BIRAKILMAK İSTENİYOR

Amasra faciasında başta havalandırma sistemindeki hata olmak üzere pek çok ihmal iddiasından bahsediliyor. 41 maden emekçisi toprağın altında yatarken; üst düzey yöneticilerin bırakın gözaltını, görevden el çektirilmemesi bile manidar. Sorumlu olarak yalnızca mühendis ve şeflerin gösterilerek facianın basit bir mühendis hatasıyla açıklanmak istenmesi bu faciadan doğrudan sorumlu olan iktidarın kendini aklamak istediğinin kanıtıdır.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN