Basın ayakta: Tolga Şardan serbest bırakılsın!

Basın ayakta: Tolga Şardan serbest bırakılsın!

Medya organlarından Gazeteci Tolga Şardan için destek mesajları yağıyor. Basın meslek örgütleri Şardan’ın tutuklanmasına ortak bir açıklama ile tepki gösterdi. Açıklamada, "Tolga arkadaşımızın tutuklandıktan sonra söylediği gibi: Biz gazeteciyiz, gazetecilik yapmaya devam edeceğiz" denildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, gazeteci Tolga Şardan hakkında "MİT'in Cumhurbaşkanlığı'na sunduğu 'yargı raporu'nda neler var?" başlıklı yazısı nedeniyle resen soruşturma başlatıldı.

Şardan, "Halkı Yanıltıcı Bilgiyi Alenen Yayma" suçundan çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı. Tutuklamaya yönelik partililerden ve medya organlarından art arda açıklamalar geldi.

'BİZ GAZETECİYİZ, GAZETECİLİK YAPMAYA DEVAM EDECEĞİZ'

Basın Konseyi, Çağdaş Gazeteciler Derneği, DİSK Basın-İş, Gazeteciler Cemiyeti, Haber-Sen, İzmir Gazeteciler Cemiyeti, Türkiye Foto Muhabirleri Derneği ve Türkiye Gazeteciler Sendikası; T24 yazarı, gazeteci Tolga Şardan’ın tutuklanmasına karşı, “Tolga Şardan derhal serbest bırakılmalıdır. Bu gözdağını hiçbirimiz kabul etmiyoruz. Biz gazeteciyiz, gazetecilik yapmaya devam edeceğiz” başlıklı, ortak bir açıklama ile tepki gösterdi.

'GAZETECİLERE YÖNELİK AĞIR BİR GÖZDAĞIDIR'

Açıklamada, “Ülkemizdeki tüm gazetecilere yönelik ağır bir gözdağıdır. Bu gözdağını hiçbirimiz kabul etmiyoruz. Tolga Şardan arkadaşımızın tutuklandıktan sonra söylediği gibi: Biz gazeteciyiz, gazetecilik yapmaya devam edeceğiz” denildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN