Bayburt, Erzurum, Kars ve Ardahanlılar dikkat! Meteoroloji uyardı: Gece başlayacak, iki gün devam edecek

Bayburt, Erzurum, Kars ve Ardahanlılar dikkat! Meteoroloji uyardı: Gece başlayacak, iki gün devam edecek

Ülke genelinde havalar ısınacak derken Meteoroloji Genel Müdürlüğü yeni bir uyarı yayınladı. Bayburt, Erzurum, Kars ve Ardahanlılar dikkat! Gece saatlerinde başlaması beklenen hava olayının iki gün boyunca devam etmesi bekleniyor...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Doğu Anadolu'nun Kuzeydoğu bölgeleri için önemli bir hava durumu uyarısında bulundu. MGM X hesabından, gece saatlerinde başlayıp iki gün boyunca devam etmesi beklenen hava olayı için uyarı yayınladı.

ÇIĞ UYARISI VERİLDİ

Bölgede beklenen yoğun kar yağışı için uyarıda bulunan Meteoroloji Genel Müdürlüğü, çığ beklendiğini söyledi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 05 Şubat 2024 tarihli uyarıda şu ifadelere yer verdi: "Yapılan son değerlendirmelere göre; bu gece saatlerinden itibaren Bayburt çevreleri, Erzurum ve Kars illerinin kuzeyinde kuvvetli (10-20 cm), Ardahan'da yoğun (20-50 cm) kar yağışı bekleniyor. Bölgede rüzgarın batı ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Kuvvetli ve yoğun kar yağışla birlikte ulaşımda aksamalar, yükseklerde buzlanma ve don, tipi, eğimli ve kar örtüsünün yüksek olduğu bölgelerde çığ, çatı uçması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN