Bayramda ATM’den para çekeceklere uyarı! O banknotlar artık yok

Bayramda ATM’den para çekeceklere uyarı! O banknotlar artık yok

Ziraat Bankası Eski Genel Müdür Yardımcısı’ndan ATM uyarısı: Küçük değerli banknotlar artık yok

Bayram öncesinde ATM’lerden para çekmeyi planlayan vatandaşlara önemli bir uyarı geldi. Ziraat Bankası’nın eski Genel Müdür Yardımcısı ve şu anda Başkent Üniversitesi Uluslararası Finans ve Bankacılık Bölüm Başkanı olan Şenol Babuşcu, ATM kullanıcılarını küçük değerli banknotların artık bulunmaması konusunda dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Babuşcu, bankacılık sektöründeki uzun yıllara dayanan deneyimlerini paylaşarak, ATM’lerde 20, 10 ve 5 liralık banknotların artık yer almadığını belirtti. Sosyal medya hesabı üzerinden yapılan açıklamada, bankamatiklerden para çekmek isteyen vatandaşlara bu değişiklik hakkında bilgi verildi.

img-4996.jpeg

Bankamatiklerde küçük değerli banknotların bulunmamasının, kullanıcıların günlük nakit ihtiyaçlarını karşılamalarını zorlaştırabileceği ve bu durumun, müşterileri daha büyük değerli banknotlarla işlem yapmaya zorlayabileceği ifade edildi. Bu nedenle, Babuşcu ATM kullanıcılarına nakit ihtiyaçlarını önceden planlamaları ve gerekli önlemleri almaları tavsiyesinde bulundu.

Prof. Dr. Şenol Babuşcu, bankaların bu yeni düzenlemesiyle ilgili olarak, “Bankalar ATM’lere artık 200, 100 ve 50 TL’lik banknotları yerleştiriyor. 20, 10 ve 5 TL’lik banknot yerleştirmiyor…” şeklinde eleştirel bir açıklama yaptı.

Daha önceki haberlerde, birçok bankanın ATM’lerinde 10 TL’lik banknotların kullanılmayacağı ve 5 liralık banknotların da ATM’lerde kullanılmadığı belirtilmişti. 20 liralık banknotlar için ise bu tür bir sınırlamanın ilk kez uygulandığı görülüyor. Bu gelişme, ATM kullanıcılarını yakından ilgilendiren ve önemli bir değişiklik olarak dikkat çekiyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN