Bebek Otel ve rezidans operasyonu: Gizli kamera kayıtları mercek altında

Bebek Otel ve rezidans operasyonu: Gizli kamera kayıtları mercek altında

Bebek Otel ve Şişli’deki rezidansla ilgili yürütülen soruşturmada, özel partiler ve gizli kamera kayıtları iddiaları gündeme geldi. Ele geçirilen dijital materyallerin çözümü için bilirkişi heyeti görevlendirildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü uyuşturucu ve fuhuş soruşturmasında, iş insanı Muzaffer Yıldırım’a ait Bebek Otel ve Şişli’deki rezidansla ilgili dikkat çekici iddialar ortaya çıktı. Dosyaya giren tespitlere göre, bu adreslerde kumar ve uyuşturucu partileri düzenlendiği ve etkinliklerin gizli kameralarla kaydedildiği öne sürüldü.

KUMAR VE DİJİTAL MATERYALLER

Daha önce yapılan aramalarda, Yıldırım’ın İstanbloom rezidansının bir bölümünün kumarhaneye dönüştürüldüğü, poker masası, kumar çipleri ve çetele defterlerinin ele geçirildiği kaydedildi. Defterlerde 30’dan fazla iş insanının isimlerinin bulunduğu ve rezidansın alt katındaki depoda çok sayıda dijital materyal tespit edildiği belirtildi.

DEPODA ELE GEÇENLER

Yetkililer, depoda 30’dan fazla flaş bellek, yüzlerce CD ve güvenlik sistemlerine ait kayıt cihazlarının bulunduğunu açıkladı. Materyallerin çoğunun şifreli olduğu, bazı görüntülerde otel içi alanların yer aldığı ifade edildi ve tüm veriler adliyeye gönderildi.

VIP PARTİLER VE GİZLİ KAMERALAR

Soruşturma kapsamında, Bebek Otel’in teras katında sadece özel kartla girilebilen ve 50 kişiyi geçmeyen seçkin partiler düzenlendiği iddia edildi. Bazı konukların bu partilerin ardından oteldeki 6 VIP odaya geçtiği, odalara gizli kamera yerleştirildiğine dair teknik izler bulunduğu ileri sürüldü.

Savcılık tarafından oluşturulan özel bilirkişi heyeti, şifreli dijital verilerin çözümlemesini yapacak. Heyette Emniyet ve Jandarma’dan siber uzmanlar yer alıyor ve süreç Başsavcı vekilinin kontrolünde yürütülüyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN