Bedavaya şifa dağıtıyor, astım hastalarına ilaç gibi geliyor! Bayramda arabasına atlayan o mağaraya akın etti

Bedavaya şifa dağıtıyor, astım hastalarına ilaç gibi geliyor! Bayramda arabasına atlayan o mağaraya akın etti

Türkiye'nin doğal güzellikleri arasında yer alan o bölge şifalı atmosferiyle de popülerliğini korumaya devam ediyor. Ülkenin dört bir yanından şifa bulmak isteyen vatandaşlar oraya akın ediyor. Özellikle astım hastaları için bedavaya bulunmaz bir nimet. İşte detaylar…

Her bir yanıt tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerle çevrili olan Türkiye, özellikle doğa turizmiyle ön planda yer alırken şifa saçan bölgeleriyle de sık sık gündeme geliyor. Kaplıcalarında kanyonlarına kadar gezilecek birçok bölgenin olmasının yanı sıra bu bölgelerin şifa saçması insanlar tarafından ilgi görüyor. Bunlardan biri olan ve henüz büyük bir bölümü keşfedilmemiş bu mağara 18 derece sıcaklığa ve yüzde 54 nem oranına sahip. Bu özellikleri ile ise özellikle de astım hastalarına iyi geliyor.

yeni-proje-56.jpg

2021 SENESİNDE ZİYARETE KAPATILMIŞTI

Tokat’ta bulunan Ballıca Mağarası, 2019 senesinde UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne girmişti. Söz konusu mağara, Tokat Valiliği ve Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı iş birliğinde, "Akdağ Zirvesinden Kazova'ya Kırsal Turizm Rotası Projesi" kapsamında yürütülen çevre düzenlenme çalışmaları için 13 Eylül 2021'de ziyarete kapatılmıştı.

yeni-proje-55.jpg

16 BİN 200 KİŞİ ZİYARET ETTİ

Ballıca Mağarası'na yerli ve yabancı turistlerin ilgi gösterdiğini anlatan Hatipoğlu, "Ballıca Mağarası astım ve nefes darlığı gibi rahatsızlıklara iyi gelen bir mağara. Tokat genelinde en önemli turizm destinasyonumuzun başında geliyor. Ballıca Mağaramızı 9 günlük bayram tatilinde 16 bin 200 kişi ziyaret etti." dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN