Beklenen bahar bir türlü gelmiyor! Önümüzde yine kar, yağmur, fırtına var

Beklenen bahar bir türlü gelmiyor! Önümüzde yine kar, yağmur, fırtına var

Meteoroloji'nin son tahminlerine göre; bugün Karadeniz, İç Anadolu ve Doğu Anadolu'nun kuzeyi kar yağışlı, Doğu Anadolu'nun güneyi yağmurlu; diğer bölgeler ise kapalı ve parçalı bulutlu olacak. Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin altında seyredeceği vurgulanırken, rüzgarın da İç Ege, Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun güney ve doğusu ve Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda kuvvetli ve yer yer fırtına şeklinde eseceği belirtildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, güncel hava durumu tahmin raporunu paylaştı. Buna göre, ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu, (Konya ve Karaman hariç) İç Anadolu, Karadeniz, (Malatya hariç) Doğu Anadolu, Kocaeli, Sakarya, Bilecik, Diyarbakır, Batman ve Siirt çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Elazığ, Diyarbakır ve Batman çevrelerinde yağmur, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

HAVA SICAKLIĞI

Hava sıcaklığının ülke genelinde mevsim normallerinin altında seyretmesi bekleniyor.

RÜZGAR

Rüzgarın genellikle kuzey ve kuzeybatı, İç Ege, Akdeniz'in iç kesimleri ve İç Anadolu'nun güney ve doğusunda kuzey ve kuzeybatı, Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda güneybatıdan kuvvetli ve yer yer fırtına şeklinde (50-70 km/saat) esmesi bekleniyor.

ÇIĞ UYARISI

Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun eğimli ve yüksek yamaçlarında çığ tehlikesi riski bulunduğundan dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU TAHMİNİ

30 MART 2023 PERŞEMBE GÜNÜ

1-005.jpg

31 MART 2023 CUMA GÜNÜ

1-006.jpg

1 NİSAN 2023 CUMARTESİ GÜNÜ

1-007.jpg

2 NİSAN 2023 PAZAR GÜNÜ

1-008.jpg

3 NİSAN 2023 PAZARTESİ GÜNÜ

1-009.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN