Besim Tibuk'tan 'Milas' eleştirilerine yanıt

Besim Tibuk'tan 'Milas' eleştirilerine yanıt

İş insanı Besim Tibuk, Muğla Milas'ta yapılacak olan tatil köyü için yöneltilen eleştirilere cevap verdi. Çevreye zarar verecek bir işte yer almayacaklarını belirten Tibuk, "Çevreci dostlarım müsterih olsunlar" dedi.

Muğla’nın Milas ilçesine bağlı Boğaziçi Mahallesi'ne 16-30 bin kişilik tatil köyü yapacak olan iş insanları Besim Tibuk ve Ali Ağaoğlu ortaklığındaki şirket, Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na yaptığı bildirimde inşaat ruhsatının alındığını bildirmişti.

Ağaolu ve Tibuk'un projesine ilişkin çevrecilerden tepki gelmiş ve itiraz edilmişti. Projeye ilişkin açıklama yapan Net Holding Yönetim Kurulu Başkanı Besim Tibuk, "Elli yıla yakın geçmişinde Net Holding daima çevreye duyarlı olmuştur. Çevreci dostlarım müsterih olsunlar bu yaştan sonra ne ben, ne de şirketim çevreye zarar verecek bir işte yer almayız" dedi.

"YÜZDE DOKSANDAN FAZLASI YEŞİL ALAN OLACAK"

Açıklamasında, söz konusu projenin çevreye ve tarihe zarar vermeyeceğini savunan Tibuk, "Halen düşünülen proje çeşitli açılardan örnek altyapısı olan essiz bir projedir. Muhteşem golf sahası olacaktır. Tarihi alanlar ve Flamingo Yaşam Alanları kurulmuştur. Arazinin yüzde doksandan fazlası yeşil alan olarak kalacaktır" diye konuştu.

"HEDEF İSPANYA – PORTEKİZ ÖRNEKLERİ"

Net Holding'in söz konusu araziyi 1988 yılında satın aldığını kaydeden Tibuk, "Hedef İspanya – Portekiz örneklerinde olduğu gibi (hatta olanlardan daha iyi) alt yapısı tamam, sürdürülebilir bir turistik kasaba inşa etmekti. 1993 yılında İmar İskân Bakanlığından gerekli imar alınmıştır" ifadelerini kullandı.

Tibuk'un açıklamasının tamamı şu şekilde:

"Muğla-Milas’ta yapılması planlanan proje hakkında bilgiler vermek istiyorum.

Net Holding söz konusu 4700 dönümlük araziyi 1988 yılında almıştır.

Hedef İspanya – Portekiz örneklerinde olduğu gibi (hatta olanlardan daha iyi) alt yapısı tamam, sürdürülebilir bir turistik kasaba inşa etmekti.

1993 yılında İmar İskân Bakanlığından gerekli imar alınmıştır.

Projenin başına 1994 yılında yakın dostum Sayın Can Pulak getirilmiştir. Can Pulak çevre koruması konusunda büyük hizmetleri olmuş değerli bir arkadaşımızdır.

Zaman içinde bu proje için güçlü ve itibarlı bir inşaat şirketi ile işbirliği düşünülmüştür. Ortak olarak yönetim kurulumuz Ağaoğlu İnşaat’ı seçmiştir.

Halen düşünülen proje çeşitli açılardan örnek altyapısı olan essiz bir projedir. Muhteşem golf sahası olacaktır. Tarihi alanlar ve Flamingo Yaşam Alanları kurulmuştur. Arazinin yüzde doksandan fazlası yeşil alan olarak kalacaktır.

Elli yıla yakın geçmişinde Net Holding daima çevreye duyarlı olmuştur.

Çevreci dostlarım müsterih olsunlar bu yaştan sonra ne ben, ne de şirketim çevreye zarar verecek bir işte yer almayız."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN