Bildiğiniz tüm tatil adreslerini unutun! Herkes akın akın mağarada kalmaya gidiyor: Nevşehir’i bile unutturuyor

Bildiğiniz tüm tatil adreslerini unutun! Herkes akın akın mağarada kalmaya gidiyor: Nevşehir’i bile unutturuyor

Herkesin tatil için yeni mekanı lüks oteller değil mağaralar olacak. Daha önce kimse bu kadar lüks bir mağara görmedi. 2024 yılında herkes tatil yapmak için akın akın oraya gidecek. İşte yeni tatil mekanları…

Batman'ın Hasankeyf ilçesine bağlı Üçyol köyünde yer alan mağaralar butik otel olarak hizmete açıldı. Restorasyonu tamamlanması ile birlikte mağaraların bölgenin turistik potansiyelini arttırması bekleniyor. Projenin bölgenin tarihi ve kültürel mirası açısından büyük bir potansiyel sunduğu belirtilirken 2024 yılında herkesin tatil için o mekanlara gideceği belirtildi. İşte yeni tatil mekanları…

AKIN AKIN GİDECEKLER

Batman'ın Hasankeyf ilçesinin turistik açıdan oldukça dikkat çekici bir güzelliğe sahip olduğu belirtilirken yerli ve yabancı turistlerin konaklama konusunda yaşadığı sıkıntılar da göz önüne alındı. Bu soruna karşı mağaraları otele dönüştürme yolunu seçen yöre halkı Üçyol köyünde bulunan mağaraları Butik Otel konsepti ile hizmete açtı. Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu’nun izni ile gerçekleştirilmiş olan proje kapsamında Hasankeyf yeni bir konaklama seçeneği ile yerli ve yabancı turistlere yeni olanaklar sağlıyor.

magara-otel.jpg

YENİ TATİL KONSEPTİ MAĞARALAR OLACAK

Hasankeyf Kaymakamı Mehmet Ali İmrak, 8 odalı bir konsept ile başlayan butik mağara otellerinin işletmeci firma tarihinin dokuyu uygun taş yapılardan oluşan ek konaklama alanları inşa edeceğini söyledi. Kapasitenin 30 odaya çıkarılacağı belirtilirken tesis içerisinde lavabo, banyo, kafe ve restoran gibi hizmetlerin yer aldığı aktarıldı.

Projenin Hasankeyf’in turistik potansiyelini arttıracağı belirtilirken bölgenin kalkınması için de önemli bir yere sahip olduğu vurgulandı. İşletici firmanın Hasankeyf’i Türkiye ve dünyaya tanıtarak yeni kafileleri ağırlamayı ve bölgeyi kalkındırmayı amaçladığı belirtildi. Bu kapsamda Mardin taşından 15 oda inşa edilmesi ile birlikte havuz, yaşam alanları ve ağaçlandırma çalışmaları gibi özelliklerle projenin genişletilmesi amaçlanıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN