Bin 300 nüfuslu ilçenin yeni başkanı 45 milyon liralık borcu açıkladı: 18 bin liralık ürüne 333 bin lira fatura

Bin 300 nüfuslu ilçenin yeni başkanı 45 milyon liralık borcu açıkladı: 18 bin liralık ürüne 333 bin lira fatura

Tunceli'nin Mazgirt ilçesinde, AK Parti'den CHP'ye geçen belediyenin, 45 milyon TL'den fazla borcu biriktirdiği ortaya çıktı. Yeni belediye başkanı Ümit Tayhava, borcun detaylarıyla ilgili icralarla ilgili bilgiye sahip olmadıklarını ifade etti. Tayhava, fazla kesilen faturaları da açıklarken, 'İş eldiveni, boru, çay demliği, tarzında belediyeye yapılan malzeme alımının toplamda 18 bin lira kadar cüzi bir fiyatı olmasına rağmen bu alımlara 333 bin lira fatura kesilmiş' dedi.

Tunceli'in Mazgirt ilçesinde AK Parti'den CHP'ye geçen son yerel seçimlerde Mazgirt Belediye Başkanlığı'na seçilen Ümit Tayhava, ilçenin mali durumuyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

45 MİLYON TL BORÇ VAR

Başkan Ümit Tayhava, belediyenin mali durumuna ilişkin yaptığı açıklamada, belediyenin 45 milyon 534 bin lira borcu olduğunu belirtti. Bu borcun, icralar hariç olduğunu ve icralarla ilgili detaylı bilgiye sahip olmadıklarını dile getirdi. Tayhava, ciddi bir borç yükü altında olduklarını ve bu borçların nasıl ödeneceği konusunda düşündüklerini ifade etti.

Artı Gerçek'ten Evren Demirdaş'ın haberine göre, ilçe belediyesinde bir önceki dönem harcamalarda fahiş fiyatlarla faturaların kesildiğini belirten Mazgirt Belediye Başkanı CHP’li Ümit Tayhava, “Belediyemizin şuan 45 milyon 534 bin lira borç var icralar hariç. İcralarla ilgili bir bilgimiz yok ciddi borcumuz var bu borçların altından nasıl kalkacağız düşünüyoruz. bizden önceki belediye başkanının döneminde saçma sapan fahiş fiyatlarla alımlar yapılmış. İller bankasından 6 ayda bir gelen destek amaçlı 1 milyon 300 bin lira para var. Seçimleri kazanmamızın ardından belediyeye gelen bu paranın bir kısmı personel maaşları ve diğer borçlara dağıtılmış” diye konuştu.

ekran-goruntusu-2024-04-18-144546.pngMazgirt Belediye Başkanı Ümit Tayhava

18 BİN LİRALIK MALZEMEYE 333 BİN LİRA KESİLMİŞ

Önceki dönem belediye başkanının yönetimi sırasında harcamalarda fahiş fiyatlarla faturaların kesildiğini söyleyen Tayhava, özellikle alakasız fiyatlarla alımlar yapıldığını belirtti. Belediyeye yapılan malzeme alımlarının faturalarının yüksek tutulduğunu vurgulayan Tayhava, örneğin 18 bin lira değerindeki malzeme alımlarına 333 bin lira fatura kesildiğini örnek olarak gösterdi.

Tayhava, belediyenin mevcut durumunu "sıkıntılı" olarak nitelendirirken, gelir gider dengesinin ciddi şekilde bozulduğunu ve ekonomik olarak zorluklar yaşanabileceğini belirtti. Belediyenin kasasında bulunan paranın personel maaşlarına yetecek kadar olduğunu ifade eden Tayhava, önümüzdeki dönemde ekonomik sıkıntılar yaşanabileceğine dikkat çekti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN