Bir asırdan önce kaybolan gemi bulundu! 1904 yılında fırtınada batmıştı... Arkeologlar kameralarla inceleyince hayrete düştü

Bir asırdan önce kaybolan gemi bulundu! 1904 yılında fırtınada batmıştı... Arkeologlar kameralarla inceleyince hayrete düştü

Bir asırdan önce kaybolan gemi ortaya çıktı! Gemi, bundan tam 120 yıl önce, 1904 yılında bir fırtınada batmıştı! Arkeologlar tarafından kameralarla incelenince hayret edici sonuçlar ortaya çıktı...

Avustralya'nın tarihine ışık tutacak önemli bir keşif, Commonwealth Bilimsel ve Endüstriyel Araştırma Organizasyonu (CSIRO) tarafından gerçekleştirildi. SS Nemesis'in asırlık gizemini çözen bu keşif, denizaltı enkazının Sidney açıklarında tespit edilmesiyle ortaya çıktı.

1904 YILINDA BATMIŞ VE BULUNAMAMIŞTI

ss-nemesis.webp

Temmuz 1904'te Newcastle'dan Melbourne'a kömür taşıyan SS Nemesis, New South Wales kıyıları açıklarında şiddetli bir fırtınada kaybolmuştu. Geminin enkazı ve bazı mürettebat üyelerinin cesetleri, o dönemde Cronulla Plajı'na ulaşmıştı. Ancak, geminin tam yeri uzun yıllar boyunca bulunamamıştı.

2022 yılında uzaktan sensör şirketi Subsea Professional Marine Services, Sidney açıklarında kaybolan kargo konteynerlerini ararken SS Nemesis'in enkazını keşfetti. Bu keşif üzerine, Heritage New South Wales ekibi CSIRO'dan yardım istedi ve SS Nemesis'in enkazını daha yakından incelemek için çalışmalara başladı.

ss-nemesis-1.jpg

CSIRO ekibi, gelişmiş teknolojiler kullanarak deniz tabanının haritasını çıkardı ve enkazı detaylı bir şekilde inceledi. Sonuç olarak, SS Nemesis'in enkazı olduğu doğrulandı. Enkazın deniz tabanında dik durduğu ancak baş ve kıçta önemli hasarlar olduğu belirtildi.

SS Nemesis'in enkazı, şimdi daha fazla araştırma için hazır hale getiriliyor. Enkazın çekilen videoları bir araya getirilerek üç boyutlu bir model oluşturulacak ve geminin daha detaylı incelenmesine olanak sağlayacak.

Shocking! Mystery ship that vanished 120 years ago found by sheer luck near Australia – India TV

Geminin batması sırasında hayatını kaybeden 32 mürettebatın aile üyeleri, Heritage New South Wales ile iletişime geçmeye davet ediliyor. Heritage NSW'den Kıdemli Denizcilik Arkeologu Dr. Brad Duncan, SS Nemesis'in keşfinin sadece arkeolojik bilgilere ışık tutmakla kalmayıp aynı zamanda hayatını kaybedenlerin ailelerine bir miktar teselli sağladığını belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN