Bir avucunda bir kasa portakal kadar C vitamini var! Türkiye'nin gen merkezi ilimizden her yere dağılan şifa kaynağı

Bir avucunda bir kasa portakal kadar C vitamini var! Türkiye'nin gen merkezi ilimizden her yere dağılan şifa kaynağı

Sadece bir avucunda bir kasa portakal kadar C vitamini var! Bunu yiyen hastalık yüzü görmez! En iyisi o ilimizde üretiliyor! Türkiye'nin gen merkezi ilimizden her yere dağılan şifa kaynağı...

Türkiye'nin gen merkezi olarak bilinen 27 kuşburnu türünden 17'sine ev sahipliği yapan Gümüşhane'de yaşanan bir ilkle kuşburnu ürünü coğrafi işaret belgesi aldı. Gen merkezi denmesinin sebebi şehirde bulunan kuşburnu türünün çeşitliliği.

KUŞBURNU NEKTARI COĞRAFİ İŞARET BELGESİ ALDI

neyin-icinde-c-vitamini-var-2.jpg

Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO) tarafından üretilen kuşburnu nektarı, coğrafi işaret belgesi aldı. Bu belge ile GTSO dördüncü ürününe coğrafi işaret belgesini aldı. Gümüşhane uzmanlar tarafından bölgede, Türkiye’de görülen üç iklim türünden ikisi olan karasal ve Karadeniz ikliminin görülmesi sebebiyle enteresan ve sıradışı coğrafya olarak nitelendiriyor.

C VİTAMİNİ DEPOSU

GTSO Başkanı İsmail Akçay, kuşburnunun coğrafi işaret belgesi alan 4. ürün olduklarını belirterek, Gümüşhane'nin güneş ışığından fazla yararlanan kuşburnunun yüksek fenolik madde ve C vitamini içeriğine sahip olduğunu vurguladı. Akçay, coğrafi işaretin, bölgesel ürünlerin ulusal ve uluslararası pazarda daha fazla talep görmesine katkı sağladığını belirtti.

Gümüşhane kuşburnu, özellikle Rosa Canina cinsi sayesinde diğer türlerden daha yüksek vitamin ve gıda zenginliği sunuyor. Sadece 100 gramında taşıdığı C vitamini bir kasa portakalın taşıdığı ile aynı olduğu biliniyor.

COĞRAFİ İŞARETLİ ÜRÜNLER DAHA ÇOK RAĞBET GÖRÜYOR

neyin-icinde-c-vitamini-var-3.jpg

Gümüşhane'nin köklü ve tanınmış bir fabrikası olan Gümüşsu Fabrikası, 7 yıl boyunca atıl kaldıktan sonra 2018'de Gümüşhane Belediyesi tarafından hayata döndürüldü. Fabrikanın tesislerinin yenilenmesiyle birlikte üretim kapasitesi saatte 12 bin, ayda 3 milyon şişeye ulaştığını belirten Akçay “Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası olarak ilimize, ilimizin ürünlerine, ilimizin üretim, istihdam ve ekonomisine katkı sağlamaya yönelik çalışmalarımızı aralıksız devam ettiriyoruz. Bugün coğrafi işaretini almış olduğumuz kuşburnu nektarı GTSO olarak aldığımız 4.coğrafi işaretli ürünümüzdür. Coğrafi işaretli ürünlerin hem ulusal hem de uluslararası piyasada daha çok rağbet gördüğünü biliyoruz. Tüketicimiz coğrafi işaretli olan ürünleri daha çok tercih ediyor. Bu itibarla bizim de Gümüşhane’de ürettiğimiz kuşburnu nektarının pazar payının bu aldığımız coğrafi işaretle beraber daha çok artacağını düşünüyoruz. Pazar payının artması demek ilimizde istihdamın artması demek, üretimin artması demek, ilimize kaynak girişinin artması manasına geliyor” ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN