Bir bu eksikti! Hindistan'dan alınan buğday hastalıklı çıktı

Bir bu eksikti! Hindistan'dan alınan buğday hastalıklı çıktı

Türkiye'nin Hindistan'dan buğday ithal ettiğine yönelik çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirten Tarım ve Orman Bakanlığı'nın, 50 bin ton buğday ithal ettiği ortaya çıktı. Özel sektörün Hindistan'dan aldığı buğdayların ise "Hint Sürmesi" hastalığı çıkınca ülkeye sokulmadığı öğrenildi. Tarım Yazarı Ali Ekber, ithalatın gerçekleştiğine dair belgeyi sosyal medya hesabından paylaştı.

Tarım ve Orman Bakanlığı, Hindistan'dan 50 bin ton buğday ithalatı yapıldığına yönelik iddiaları yalanlamıştı. Bakanlık, Türkiye'nin ayrıca 25 milyar dolar tarım ve gıda ürünleri dış satımıyla net ihracatçı ülke olduğunu belirttiği açıklamada, "Ülkemizin Hindistan'dan herhangi bir buğday talebi olmamıştır. Ayrıca Toprak Mahsulleri Ofisi ithalat ihalelerinde Hindistan menşeli bir ürün için teklif de almamıştır" denilmişti.

İTHAL EDİLEN BUĞDAY'IN HASTALIKLI OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI

Tarım Yazarı Ali Ekber, ithalatın gerçekleştiğine dair belgeyi sosyal medya hesabından paylaştı. Ekber, özel sektörün Hindistan’dan ithal ettiği buğdayın analizlerinde “Hint Sürmesi” hastalığı çıkınca ülkeye sokulmadığını belirtti.

ft1frk-wyaiuryh.jpg

Ekber'in paylaşımı şu şekilde:

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (13)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
13 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN