Bir El Nino eksikti! Türkiye'yi şimdi de El Nino vuracak... Meteorologlar uyardı: Belediyeler acil önlem alsın yoksa...

Bir El Nino eksikti! Türkiye'yi şimdi de El Nino vuracak... Meteorologlar uyardı: Belediyeler acil önlem alsın yoksa...

Son dakika haberi... Mart ayı ile birlikte hava sıcaklıkları 3-4 derece birden düştü. Sıcaklıkların düşmesiyle kuvvetli yağışlar etkisini göstermeye başladı. Depremin vurduğu bölgelerde şimdi de sel falaketi etkisini göstermeye başladı. Bölgede arama kurtarma çalışmaları devam ederken Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden son dakika uyarısı geldi. Bir bu eksikti! Türkiye'yi şimdi de El Nino vuracak. Ünlü Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten uyardı. Belediyeler acil önlem alsın yoksa....

Şubat ayında etkisini gösteren sıcak hava dalgası Mart ayı ile birlikte yerini soğuk havalara bırakmış durumda. Hava sıcaklıkları 3-4 derece birden düşerken vatandaşlar 'İstanbul'a ne zaman kar yağacak? sorusunu araştırıyor. Bu illerde yaşayanlar dikkat! Meteoroloji Genel Müdürlüğü son dakika olarak uyardı. Bir bu eksikti. Ünlü Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten, belediyeler acil önlem alsın diyerek çağrıda bulundu. Büyük fırtına geliyor! Asıl felaket şimdi başlıyor. İşte son dakika hava durumu haberinin detayları...

SON DAKİKA: AFAD TURUNCU KODLA UYARDI!

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Şanlıurfa, Mardin, Gaziantep, Kilis ve Kahramanmaraş çevrelerinde yağışların 16 Mart Perşembe gününe kadar etkili olacağını bildirdi. Yapılan açıklamalarda dün ve bugün Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu bölgeleri için SMS ve sosyal medya aracılığıyla iletilen "turuncu yağış" uyarısının devam ettiği belirtildi. Sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması istendi.

ghhghg-52.jpg

METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN SON DAKİKA UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunun yükseklerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması beklenen yağışların; Batı Akdeniz'de yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun eğimli ve yüksek kesimlerinde çığ tehlikesi riski bulunmaktadır. Sabah saatlerinde Konya çevrelerinde sis ve pus olayı bekleniyor.

fggfgfgf-22.jpg

KUVVETLİ YAĞIŞLAR GELİYOR

Yağışların; Batı Akdeniz'de kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ulaşımda aksamalar ve fırtınaya karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

ÜNLÜ METEOROLOG BELEDİYELERİ UYARDI! HEMEN ÖNLEM ALINSIN

Daha önce İstanbul'a ne zaman kar yağacağını doğru tahmin eden ünlü Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten, bu sefer belediyeleri uyardı. Büyük fırtınanın kapıda olduğunu belirten Ökten, belediyelere şu çağrıda bulundu:

"3 senenin ardından El nino'ya geçiş başladı. Bu Yaz mevsiminde ve Sonbahar'da ani şiddetli hava olayları görülebilir. Yağışsız geçen süreç kimseyi rehavete sokmamalı. Tüm belediyelerimiz önlemlerini artırmalı. Mazgallar, su giderleri kontrol edilmeli. İlave çözümler bulunulmalı."

b1.jpg

5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU TAHMİNİ

16 MART 2023 PERŞEMBE GÜNÜ

h1.png

17 MART 2023 CUMA GÜNÜ

h2.png

18 MART 2023 CUMARTESİ GÜNÜ

h3.png

19 MART 2023 PAZAR GÜNÜ

h4.png

20 MART 2023 PAZARTESİ GÜNÜ

h5.png

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN