‘Bir yıl içerisinde iki tane yediden büyük deprem’ Prof. Dr. Şükrü Ersoy’dan İstanbul için son uyarı!

‘Bir yıl içerisinde iki tane yediden büyük deprem’ Prof. Dr. Şükrü Ersoy’dan İstanbul için son uyarı!

Türkiye depremlerle boğuşmaya devam ediyor. Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 11 ilde büyük yıkımlara neden deprem felaketinde binlerce vatandaşımız hayatını kaybetmişti. Yaşanan asrın felaketi sonrası vatandaşlar 'Büyük İstanbul depremi ne zaman olacak? Marmara depremi ne zaman kaç şiddetinde meydana gelecek?' sorularını araştırmaya başladı. Prof. Dr. Şükrü Ersoy’dan İstanbul için son uyarı! Bir yıl içinde iki tane deprem olacak. O ilçelerde yaşayanlar dikkat, korkutan uyarı geldi.

6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli depremlerde 11 ilde büyük yıkımlar meydana gelmiş ve binlerce vatandaşımız hayatını kaybetmişti. Yaşanan korkunç felaketlerin ardından gözler büyük İstanbul depremine çevrildi. Vatandaşlar 'Büyük İstanbul depremi ne zaman olacak? İstanbul'da hangi bölgeler riskli? Kaç büyüklüğünde deprem bekleniyor?' soruları merak konusu olurken Prof. Dr. Şükrü Ersoy'dan korkutan uyarı geldi. Uzmanlardan İstanbul için son uyarı. 'Bir yıl için iki tane büyük deprem olacak' deyip açıkladılar.

DEPREM UZMANINDAN KORKUTAN UYARI: EN AZ İKİ TANE BÜYÜK DEPREM OLACAK!

Hatay Sosyal Platformlar Birliği’nin ‘Olası İstanbul Depremi Bağlamında Hatay’ın Deprem sonrası sorunları ve çözümleri’ paneli Yenikapı Etkinlik Alanı’nda konuşan Prof. Dr. Şükrü Ersoy Marmara bölgesinde iki tane büyük deprem beklediklerini belirterek şunları söyledi:

"Tabii zaman zaman Türkiye'nin çeşitli yerlerinde deprem oluyor. Türkiye'de neden deprem oluyor? Bunun bir cevabını verebilmek gerekli. Aslında bu harita çok güzel bir harita. Boyalı alan var görüyorsunuz. İşte batıda İspanya'dan başlayan oradan İtalya üzerinden Yugoslavya, Yunanistan ve Türkiye oradan da İran'a doğru giden renkli bir kısım, hali hazırda bir dağ kuşağı. Biz buna Alp Himalaya Dağı kuşağı diyoruz. Bizim kuzeyimizdeki ve güneyimizdeki kıtalar bizi sıkıştırıyor.

hjjhhj-97.jpg

Her sene birkaç santim sıkıştırıyor. Bizim ülkemiz de dağ kuşakları boyunca halı gibi kıvrılıyor. Yer kabuğu önce bir kıvrılır sonra da kırılır. O kırıklar boyunca ayrılmalar, ötelenmeler, depremler oluşturur. Henüz bu süreçler bitmediği için bizim ülkemizde ve komşu ülkelerde depremler devam edecek. Yani birinin çıkıp artık ülkemizde deprem olmayacaktır, İstanbul'da deprem olmayacaktır gibi bir söylemi yanlış ve eksik kalır. Çünkü bu nedenle bu süreç devam ettiği için ülkemizde depremler devam edecek.

"7 BÜYÜKLÜĞÜNDE 2 TANE DEPREM MUTLAKA OLACAK"

Marmara depremine doğru geliyoruz. Marmara Denizi'nde iki gerilimin olduğu ara mutlaka birleşecek. Mutlaka birleşecek ve 7’den büyük bir deprem verecek. Şu alan, sarı alan mutlaka İstanbul Marmara Denizi'ndeki depreminin şu özelliği var. Bir yıl içerisinde iki tane yediden büyük deprem oluşturabilir.

hgghgh-2023-09-24t124854-023.jpg

Kocaeli'de bu oldu zaten. Kocaeli, ardından Düzce oldu. Santimetre mertebesinde birbirinin devamıydı. Tarihsel dönem içerisinde bunlar olmuş mu olmuş? Dolayısıyla burada medeniyetler de olduğu için kayıtları iyi tutulduğu Büyük ve şiddetli olduğunu biliyor. Bu bakımdan Marmara Denizi çok önemli. Nüfus potansiyeli çok fazla. Marmara Türkiye'nin üçte biri burada yaşıyor. Konut bakımından 6 milyona yakın bina var. Sadece İstanbul'da iki milyona yakın bina var. Bağımsız bölüm olarak beş milyon bağımsız bölüm var İstanbul'da. Marmara'da ve İstanbul'daki bir deprem İstanbul'un sorunu değil. Türkiye'nin sorunu değil. Dünyada önemli bir sorun yaratabilir. Çünkü kıtalar arası bir köprü. Bu köprünün ortadan kalkması, yıkılması dünyayı etkiler. O bakımdan bu işin şakası yok. Marmara depremine mutlaka bir şeyler yapılmalı."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN