Böcekler o bölgeyi istila edecek! Uzmanlar tarih verdi, 1803 yılından beri böylesi ilk kez yaşanacak

Böcekler o bölgeyi istila edecek! Uzmanlar tarih verdi, 1803 yılından beri böylesi ilk kez yaşanacak

Bu yıl iki büyük kuluçkadan senkronize bir şekilde yer altından milyarlarca ağustos böceği çıkacak. En son 1803 yılında meydana gelen nadir olayla birlikte haziran itibarıyla ağustos böceği kaynayacak. İşte, ağustos böceklerinin istila edeceği o ülke...

ABD merkezli Connecticut Üniversitesi'nden bilim insanları, ABD'de bu yıl 221 yıl aradan sonra ilk defa iki büyük ağustos böceği kuluçkasından milyarlarca ağustos böceğinin, aynı anda yer altından çıkacağını belirtti. Bilim insanları ülkenin ağustos böceği kaynayacağını açıkladı.

13 yılda bir kuluçkadan çıkan ağustos böcekleriyle 17 yılda bir kuluçkadan çıkan ağustos böceklerinin, en son 1803 yılında yer altından çıkış zamanlarının kesiştiği ifade edildi.

İKİ AY BOYUNCA ÇİFTLEŞECEKLER

Son derece nadir bir doğa olayı olarak nitelendirilen bu olayda, ağustos böceklerinin mayıs ayından hazirana kadar yeryüzüne çıkarak çiftleşeceği aktarıldı.

ABD'li Entomolog (böcek bilimci) Floyd W. Shockley, olayla ilgili birçok basın kuruluşuna röportaj verdiğini ifade ederek, "Mayıs-haziran ayları iki kuluçkanın ortaya çıkışı. Bu öngörülebilir ve şaşırtıcı doğa olayına medyanın büyük ilgisi var! Hikayelerine katkıda bulunabildiysem ne mutlu..." dedi.

İki kuluçkanın coğrafik olarak kesiştiği yerlerin orta Illinois eyaleti ve doğu Iowa'nın bazı kısımları olduğu belirtildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN