Sadece bir kaşığı kıyafetlerdeki sarı lekeleri söküp atıyor! Meğer bu kadar kolaymış, sıfır kimyasalla yapılıyor

Sadece bir kaşığı kıyafetlerdeki sarı lekeleri söküp atıyor! Meğer bu kadar kolaymış, sıfır kimyasalla yapılıyor

Beyaz kıyafetlerdeki sararmaları geçirmek için kullanabileceğiniz bazı doğal yöntemler bulunuyor. Doğal yöntemler ile temizlik önerileri içerisinde belirli püf noktaları öğrendiğinizde beyaz kıyafetleriniz ilk günkü haline dönecek. Peki, sararmış çamaşırlar nasıl beyazlar? Dolapta sararan kıyafetler nasıl temizlenir? Beklemiş kıyafetlerdeki sarı lekeler nasıl çıkar? Sararmış atletler tişörtler nasıl beyazlatılır? İşte, kimyasal kullanmadan sararan kıyafetleri beyazlatma yöntemleri...

Yaz geldiğinde dolaplara kaldırdığımız kışlık kıyafetlerimizde zamanla sararmalar olduğunu görüyoruz. Zaman içerisinde sararan çamaşırlar temizlenseler bile pis görünüyor. Sararmış çamaşırları beyazlatmak için çeşitli kimyasal ürünler aranıyor. Fakat bu kimyasal temizlik malzemeleri hem sağlığa hem de çamaşırlara zarar veriyor. Haberglobal'de yer alan habere göre, evde yapılan doğal karışımlar ve malzemeler ile sararmış çamaşırları bembeyaz yapmak mümkün

SARARAN KIYAFETLERİ KİMYASAL OLMADAN BEYAZLATMA YÖNTEMLERİ

Karbonat: Doğal bir temizlik ürünü olan karbonat sararan kıyafetleri yıkamada her zaman ilk tercihtir. Karbonat ile lekeleri çıkarmak için sararan bölgeyi kaplayacak şekilde karbonatı kıyafete dökün. Ardından üzerine çok az miktarda limon suyu sıkın ve 10 dakika kadar kıyafeti bu şekilde bekletin. Bu esnada köpüren karbonat lekeyi aşındıracaktır. Son olarak kıyafeti makinede yıkayabilir ve lekelere veda edebilirsiniz.

Limon ve tuz: Limon ve tuz temizlikte etkili iki yardımcı üründür. Limon ve tuz ile sararmalardan kurtulmak için ilk olarak 2 litre kadar su kaynatın. Ardından kaynattığınız suyu bir kaba alarak kıyafetleri içine bırakın. Suyun içine 1 yemek kaşığı tuz ve 1 su bardağı limon suyu ekleyin. Son olarak az miktarda çamaşır deterjanı ilave edin ve karıştırıp bırakın. 1 saat bu suda bekleyen kıyafetleri makinede yıkayarak sararmaları geçirebilirsiniz.

Beyaz sirke ve tuz: Güçlü asidik özelliği ile temizlik ürünü olarak kullanılan beyaz sirke tuz ile birleştirildiğinde doğal bir beyazlatıcı oluyor. Sararmalardan kurtulmak için ilk olarak sararan bölgelere tuz serpin. Ardından tuzun üzerine beyaz sirke dökün ve 30 dakika bekleyin. Son olarak kıyafeti makinede yıkayabilir ve lekelerden kurtulabilirsiniz.

Aspirin: Ağrı kesici olarak kullanılan aspirin temizliğin belirli alanlarında etkilidir. Sararan kıyafetleri beyazlatmak için aspirin kullanabilirsiniz. Aspirin ile kıyafetleri beyazlatmak için ilk olarak kıyafetleri geniş bir kaba alın. Üzerini geçecek kadar kaynar su ilave edin. Son olarak suya 6 adet aspirin atın ve karıştırın. Bu şekilde 1 saat bekleyen kıyafetleri makinede yıkayarak lekelerden kurtulmak mümkündür.

Amonyak ve oksijenli su: Diğer yöntemlere göre daha kimyasal bir çözüm olan amonyak ve oksijenli su karışımı da sararan kıyafetleri beyazlatmak için kullanılabilir. Bu yöntem ile kıyafet beyazlatmak için bir kapta oksijenli su ve amonyak karışımı hazırlayın. Eşit ölçüde ilave ettiğiniz iki malzemeyi karışım halinde sarara bölgeye dökün. Daha sonra kıyafeti makinede normal programda yıkayarak lekelerden kurtulabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN