Boğaziçi Üniversitesi davasında 335 yıl hapis istemi

Boğaziçi Üniversitesi davasında 335 yıl hapis istemi

Gerçekleşen eylemler esnasında Boğaziçi Rektörü Prof. Dr. Naci İnci'nin makam arabasının çıkışının engellenmesi ile ilgili 14 sanığın yargılanmasının devam ettiği davada, savcı mütalaasını açıkladı. Sanık Ersin Berke Gök için 25 yıl, Eftelya Koyuncu için 23 yıl 4 ay hapis cezası istenirken; 12 sanık için 21 yıla kadar hapis talep edildi. 14 sanığa toplamda istenen ceza ise 335 yıl oldu.

Boğaziçi Üniversitesi'ndeki eylemler sırasında Rektör Prof. Dr. Naci İnci'nin makam arabasının çıkışının engellenmesine ilişkin 14 sanığın yargılandığı davada, savcı mütalaasını duyurdu. İstanbul 22. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen 6'ncı duruşmada, sanıkları ve şikayetçileri avukatları temsil etti.

'KİŞİ HÜRRİYETİNDEN YOKSUN KILMA' SUÇU İDDİASI

Duruşmada esas hakkındaki mütalaasını açıklayan savcı, olay günü Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Naci İnci'nin üniversiteden çıkış yaptığı esnada makam aracının önüne geçilerek üniversiteden çıkışının engellendiğini, bu hususun 5 Ekim 2021 tarihli görüntü inceleme ve tespit tutanağıyla tespit edildiğini belirtti. Araç içerisinde rektör İnci'nin ve şoförü Şenol Aydın'ın bulunduğu birden fazla kişiyle birlikte "Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçunu işledikleri için zincirleme suç hükümlerinin uygulanması istendi.

GÜVENLİK GÖREVLİSİ YARALANMIŞ

Sanıkların kanuna aykırı bir eylem gerçekleştirdikleri, tüm ikazlara rağmen dağılmamakta ısrar ettikleri belirtilen mütalaada, eylemlerin son bulması için göstericilere müdahale eden üniversitede görevli güvenlik görevlisi Faruk Kardoğan'ın ise görevini yapmasını engelledikleri belirtilen sanıkların cezalandırılması talep edildi. Sanık C.P.Ö'nün güvenlik görevlisi Faruk Kardoğan'ın boğazını sıkarak yaraladığı da mütalaada yer aldı.

12 SANIĞA 21 YILA KADAR HAPİS İSTEMİ

Mütalaada, "Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma", "Kanuna aykırı toplantı veya gösteri yürüyüşlerine katılma", "Görevi yaptırmamak için direnme" suçlarından 12 sanık için 3 yıl 6 aydan 21 yıla kadar hapis talep edildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (8)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
8 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN