Boğaziçili akademisyenler 552. rektörlük binasına sırtını döndü

Boğaziçili akademisyenler 552. rektörlük binasına sırtını döndü

Boğaziçi Üniversitesi akademisyenleri bugün antidemokratik uygulamaları protesto etmek için 552. kez rektörlük binasına sırtını döndü. Görevden alınan meslektaşlarının görevlerine dönmesini talep een akademisyenler nöbet boyunca “Özerk, Özgür, Demokratik Üniversite” yazılı dövizleri taşıdılar.

Geleneklerine aykırı olarak önce Melih Bulu'nun rektör olarak atandığı daha sonra ise Bulu'nun görevden alınarak yerine Naci İnci'nin atandığı Boğaziçi Üniversitesi'nde protestolar devam ediyor. Ülke geneline yayılan ve çok sayıda öğrencinin gözaltına alınarak tutuklandığı protestoyu üniversite içinde devam ettiren akademisyenler rektörlük binasına sırtını dönüyor.

Bugün Boğaziçi Üniversitesi akademisyenleri 552. kez rektörlük binasına sırtını döndü ve görevden alınan meslektaşlarının görevlerine iade edilmesini talep etti. Akademisyenler nöbet boyunca ellerinde “Özerk, Özgür, Demokratik Üniversite”, “Kabul Etmiyoruz”, “Vazgeçmiyoruz” yazan dövizler ve üzerlerinde #KabulEtmiyoruzVazgeçmiyoruz” yazan Can Candan, Mohan Ravichandran ve Tolga Sütlü fotoğrafları taşıdılar.

Fotoğraf: Nazım Çapkın

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN