Bölgede kimse bilmezken ekti, şimdi firmalar kapısını çalıyor! Ondan gören köyler de kolları sıvadı, yok satıyorlar

Bölgede kimse bilmezken ekti, şimdi firmalar kapısını çalıyor! Ondan gören köyler de kolları sıvadı, yok satıyorlar

Uzun yıllar verdiği kariyerini bırakıp dedesinden kalma tarlaları değerlendirdi. Bölgede kimse bilmezken ekti, şimdi firmalar kapısını çalıyor! Köyde 20 kişiye istihdam sağlıyor. Ondan gören köyler de kolları sıvadı, yok satıyorlar...

Bursa’da uzun yıllar mobilya sektöründe çalışan Fikret Ateş, memleketine dönüş yaparak tarım alanında örnek bir girişim gerçekleştirdi. Mobilya sektöründeki yöneticilik kariyerini sonlandıran Ateş, 2021 yılında Erzincan’ın Tatlısu köyüne yerleşerek atıl durumdaki arazilerini değerlendirmeye başladı.

aa-20240528-34707500-34707483-koyune-dondu-yillik-40-ton-bogurtlen-25-ton-cilek-uretiyor.jpg

Ateş, dedesinden miras kalan 60 dönümlük arazisinde çilek ve böğürtlen yetiştiriciliğine yöneldi. Arazisinin 6 dönümünü çileğe, geri kalan kısmını ise böğürtlene ayırarak yılda 40 ton böğürtlen ve 25 ton çilek üretimi gerçekleştiriyor. Bölgedeki çiftçilere örnek olmayı hedefleyen Ateş, bu girişimiyle hem kendisine hem de yöresine önemli bir katkı sağlıyor.

20 KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLIYOR

Tatlısu köyünde organik tarıma öncülük eden Ateş, nisan ve kasım ayları arasında 20 kişiyi de istihdam ediyor. Ürünlerini katkı maddesi kullanmadan "Freeze Dry Teknolojisi" ile kurutarak satan bir firmaya pazarlayan Ateş, satış konusunda herhangi bir sorun yaşamadıklarını belirtti. "Alım garantili bir firmayla çalışıyoruz. Şu an satışla ilgili herhangi bir sorunumuz yok. Şu an köylülerden tek talebimiz üretim yapmaları. Bu konuda destek alamadığımız için ekim alanlarını daha fazla genişletemiyoruz. Bu seneki hedefimiz, 100 dönüm çilek bahçesi kurmaktı ancak şu ana kadar kendi öz sermayemizle 10 dönüm kurabildik. Sonbahara kadar bunu biz 15 dönüme kadar çıkarmayı hedefliyoruz.” diyen Ateş, köylülerini de üretim yapmaya teşvik ettiğini vurguladı.

aa-20240528-34707500-34707487-koyune-dondu-yillik-40-ton-bogurtlen-25-ton-cilek-uretiyor.jpg

Yoğun istek ve talep olduğunu belirten Ateş şöyle konuştu: "Dışardan yoğun bir istek ve talep var. Organik bir ürün üretiyoruz. İşi daha da geliştirebilmek için devletimizden, tarım il müdürlüğümüzden destek bekliyoruz. Köyümüzün havasından, suyundan ve toprağından güzel bir ürün yakaladık. Ürünümüzü verdiğimiz firma dondurarak kurutuyor. Yani suyunu çekerek raf ömrünü ve içindeki proteinleri koruyarak Freeze Fresh yapıyor. Şu anda Erzincan'da ve Doğu Anadolu'da ticari amaçlı kurulan ilk böğürtlen bahçesiyiz."

KÖYLÜLERE ÖRNEK OLDU

Köylülere örnek olduğunu söyleyen Tatlısu Köyü Muhtarı Mustafa Köse, "Satış ve pazarlama konusunda da köylümüze faydası olacak. Devletin vereceği destekle inanıyorum ki bu ürünü köyümüzde daha da yaygınlaştıracağız. Fikret Bey çok büyük bir örnek oldu. Çevre köylerden de gelip çilek ve böğürtlen fidesi isteyenler oldu. Böğürtlen ve çilek ekilmesi gerektiğini onlara anlatıyoruz. Fikret arkadaşımızın da bu konudaki tecrübelerinden faydalanıyorlar." ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN