BTP Lideri Hüseyin Baş seçimlerden çekildiğini açıkladı: Millet İttifakı'na destek vereceğiz

Seçime sayılı günler kala siyaset kulislerinde hareketlilik devam ediyor. BTP Lideri Hüseyin Baş, Millet İttifakı’na destek vermek için seçimlerden çekildiğini açıkladı. Baş, "Mevcut İktidarın devam etmesini engellemek için bu fedakarlığı yapıyoruz." dedi.

BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş, katıldığı canlı yayında Millet İttifakı’na destek vermek için seçimlerden çekildiğini açıkladı. "Listelerimizi verdik, listelerimizi geri çekeceğiz." diyen Baş “Mevcut İktidarın devam etmesini engellemek için bu fedakarlığı yapıyoruz.” diye konuştu.

BTP Lideri Baş, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Biz BTP olarak seçimlere katılmama kararı aldık. Listelerimizi verdik, listelerimizi geri çekeceğiz. Bu seçime katılmayıp, muhalefet bloğuna meclis aritmetiğinde üstün bir vekil ortalaması yakalama şansı biz de bırakmak istiyoruz. Bunu bir sorumluluk olarak görüyoruz. Yaptığım araştırmalarda barajı geçebilen pozisyonda değiliz. Barajı geçemeyeceksek bu seçime girip, iktidarın meclis aritmetiğinde üstün olmasını istemediğimden dolayı böyle bir kararın doğru olduğunu vermek durumunda kaldık.

'LÜTFEN BUNU YAPMAYIN'

Biz Türkiye'de cumhurbaşkanı seçiminin yanlış olduğunu, daha doğru adayların var olduğunu ortaya koyduk. Bugün vekil listelerine baktığımızda yanlış isimlerin, yanlış sıralandığını görmüş olarak ben aylardır şunu söylerim, bu iktidar bu seçimi alamaz ama bu muhalefet bu iktidara seçimi verebilir. Lütfen bunu yapmayın."

NE OLMUŞTU?

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, BTP'nin Altılı Masa'ya dahli konusunu gündeme getirmiş, İYİ Parti dışındaki partiler veto etmişti. Baş'ın bu tutuma rağmen attığı adım sosyal medyada gündem oldu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (20)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
20 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN