Bu 45 mesleği yapan kişiler erken emekli olacak! Şanslı gruptakilere müjde verildi

Bu 45 mesleği yapan kişiler erken emekli olacak! Şanslı gruptakilere müjde verildi

Erken yaşta emekli olma olanakları, çoğunlukla belirlenen standart emeklilik evresinden önce çalışma yaşamına bir son verme ayrıcalığı yaratıyor. Özellikle bazı iş alanları, iş şartları, olası riskler ve görevin karmaşıklığı gibi etmenler nedeniyle erken emeklilik hakkına sahip oluyor. Türkiye'deki bu meslek dallarında faaliyet gösteren bireyler, gereken kıstasları başarıyla karşıladıklarında, genellikle kabul gören emeklilik döneminden evvel maaş haklarını elde edebiliyorlar.

Emeklilik düzenlemesi, belirli bir yaşa ulaşan ve sigortalılığın başlama tarihi gibi koşulları yerine getiren bireylere emeklilik hakları sunuyor. Ancak, belirli iş gruplarına özgü, erken emeklilik ayrıcalığı mevcut. Son dönemde yapılan yenilikçi düzenlemelerle birlikte, erken emeklilik ayrıcalığına sahip olan meslek gruplarının sayısı 45'e çıkarıldı. Bu düzenleme, milyonlarca kişiye daha erken bir emeklilik süreci yaşama olanağı sağlayacak.

Yakın geçmişte uygulamaya konan yeni düzenlemelerle beraber, erken emeklilik hakkına sahip meslek kategorilerinde artış görüldü. Önceden 18 meslekten oluşan liste, 45 mesleğe yükseltildi. Bu iş kollarında çalışan bireyler belirlenen süreçten daha önce emekli maaşlarını alabilecekler.

İŞTE O MESLEKLER:

Demir ve çelik fabrikalarında çalışanlar

Cıva üretimi işleri

Madencilik ve yeraltı işleri

Asit üretimi yapan fabrika ve atöyeler

Sahil Güvenlik Komutanlığı

Radyoaktif işler

TRT'de haber hizmetinde çalışanlar

Emniyet çalışanları

Askerler

Basın ve gazetecilik işleri

Ebe

İtfaiye ve yangın söndürme işleri

Ceza infaz kurumlarında çalışanlar

TBMM yasama organı üyeleri

Kurşun ve arsenik işleri

Su altında çalışmayı gerektiren işler

Hastabakıcı hemşireler

Diş tabibi

Eczacı

Cam fabrika ve atölyeleri

Alüminyüm fabrikaları

Hemşire

Döküm fabrikaları

Çimento fabrikaları

İhtiyat pilotları

Kok fabrikaları

Tabip

Toplum sağlığı teknisyeni

Termik santraller

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN