Bu balık yüzmüyor yürüyor! Bilim dünyası şokta

Bu balık yüzmüyor yürüyor! Bilim dünyası şokta

Şili yakınlarında, derin sulara dalış yapan bir deniz robotu sayesinde keşfedilen yeni ve tuhaf türlerle ilgili heyecan verici bir keşif yapıldı. Uluslararası bir araştırma ekibi, Şili açıklarındaki deniz dağlarını araştırmak üzere çıktığı bir görevde 100’den fazla yeni tür keşfetti. Bu türler, 3 bin km uzunluğundaki Salas y Gomez Sırtı’nda yaşam alanı bulmuştu. Keşfedilen balıklar yüzmüyor yürüyor…

Denizdağları genellikle volkanik faaliyetlerle oluşan ve okyanuslardaki birçok canlıya ev sahipliği yapan su altı dağlarıdır. Yeni keşfedilen denizdağları, 200’den fazla denizdağından oluşan bir zinciri oluşturuyor ve Şili açıklarından Rapa Nui’ye kadar uzanıyor.

img-3749.jpeg

Araştırma ekibi, ROV SuBastian adlı su altı robotuyla denizdağlarından veri topladı. Bu veriler, deniz yaşam alanlarının daha iyi korunması için kullanılacak. Denizdağlarının farklı ekosistemler barındırdığı ve birçoğunun savunmasız olduğu keşfedildi. Araştırmacılar, yeni türlerin gerçekten yeni olup olmadığını doğrulamak için genetik ve fizyolojik analizler yapacaklar.

Bu heyecan verici keşif, okyanusların derinliklerinde hala keşfedilmeyi bekleyen birçok sırrın olduğunu gösteriyor. Araştırmaların devam etmesi ve deniz yaşam alanlarının korunması için daha fazla çaba harcanması gerekiyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN