Bu davaların sonu gelmiyor

Bu davaların sonu gelmiyor

Çorlu faciası gibi 2018’de 9 kişinin öldüğü YHT kazası davası henüz sonuçlandırılmadı. Duruşma, olay yeri keşfi yapılması ve yeni bilirkişi raporu alınmasına karar verilerek 26 Haziran’a ertelendi. Esenyurt’ta da 11 işçinin yanarak can verdiği AVM inşaatı davası, 12 yıl sonra tekrar görülmeye başlandı.

Ankara’nın Yenimahalle ilçesindeki Marşandiz Tren İstasyonu’nda 13 Aralık 2018’de Ankara-Konya seferini yapan yüksek hızlı tren ile kılavuz trenin çarpıştığı kazada 3’ü makinist, 9 kişi yaşamını yitirdi, 107 kişi yaralandı. Kaza sonrası Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, TCDD görevlileri hakkında 15’er yıla kadar hapsi istendi.

Ankara 30’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nde dün görülen duruşmaya, tutuksuz sanıklar ile taraf avukatları katıldı. Sanıkların kazada kusurlarının olup olmadığına ilişkin Adli Tıp Kurumu Trafik İhtisas Dairesi’nden istenen rapor, dava dosyasına girdi.

Raporda, yargılama aşamasında hayatını kaybeden tren teşkil memuru Osman Yıldırım’ın asli kusurlu olduğu belirtildi. Taraf avukatları, yeni bir bilirkişi raporu istedi; kaza mahallinde keşif yapılmasını talep etti. Mahkeme heyeti, talepleri kabul ederek duruşmayı 26 Haziran’a erteledi. İstanbul Esenyurt’ta ise, 2012 yılında bir AVM inşaatında çalışan 11 işçi, kaldıkları çadırın yanması sonucu hayatını kaybetmişti.

Yargıtay, yerel mahkemenin inşaat şirketinin sahiplerine verdiği 14 yıl hapis cezasını onadı; tekniker ve şantiye şefinin beraat etmesine hükmederken iş güvenliği uzmanının cezalandırılmasını istedi. Dün yeniden görülmeye başlanan dava ertelendi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN