Bu detayı bilenlerin emeklilik yılı 2-4-6 yıl öne çekiliyor! EYT çıkmasa da olur: 2000 sonrası girişliler dikkat!

Bu detayı bilenlerin emeklilik yılı 2-4-6 yıl öne çekiliyor! EYT çıkmasa da olur: 2000 sonrası girişliler dikkat!

EYT düzenlemesi ile birlikte birçok gelişme yaşanmaya devam ediyor. EYT'den yararlanamayan vatandaşlar için erken emeklilik avantajları gündemde yer alıyor. SSK, BAğ-Kur ve Emekli sandığı üzerinden emeklilik hakkı kazanılabiliyor. Fakat erken emeklilik için başka bir alternatifin olduğuna daha dikkat çekildi. Peki kimler az prim ve erken yaş ile emekli olabiliyor? İşte tüm detaylar...

2-4-6 YIL ERKEN EMEKLİ NASIL OLUNUR?

2023 yılı ile birlikte gündemden düşmeyen erken emeklilik hakkında yeni gelişmeler aktarılıyor. Şubat ayının sonu ile birlikte netleşen Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesi ile birlikte emeklilik bekleyen vatandaşlara duyuruldu. Fakat bazı vatandaşlar primi ve yaş şartı gelmediği için emeklilikten faydalanamadı.

Arama motorlarında son günlerde en çok araştırılan konu ise farklı erken emekliliğin yolları oldu. 10-15 yıl boyunca sigortası olan vatandaşlar da emekli olma şansına sahip. Yapılan açıklamalar göre 1.800 ile 3.600 prim günü olan vatandaşlar istisnai durumlar eşliğinde erken emeklilikten faydalanabiliyor.

Erken emekli olabilmek için çalışan vatandaşların belli bi süre sigortalı bir şekilde, istenen yaş şartını sağlama ve prim günü ödeme şartlarına dikkat ediliyor. Fakat çalıştığınız mesleğe göre bu şartlarda düşüş yaşanabiliyor. EYT'li olunmasa da 2-4-6 yıl öncesinde emekli olabilirsiniz.

150920221119497700680.jpg

BORÇLANMA İLE ERKEN EMEKLİLİK!

Emekli olabilmek için uzun yıllar boyunca çalışan vatandaşlar bu süre zarfında ne zaman emekli olacaklarını ve ne kadar maaş alacaklarını sürekli olarak araştırmaya devam ediyor. Son zamanlarda gündemde olan borçlanma yolu ile erken emeklilik hakkında araştırmalar sürüyor.

EYT düzenlemesi ile birlikte büyük bir ilgi gören erken emeklilik şartları merak konusu oldu. Milyonlarca vatandaş tarafından yapılan araştırma ile birlikte Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından erken emeklilik adına bilgi istiyor.

0x0-1633847223131-1.jpg

ERKEN EMEKLİ NASIL OLUNUR?

Erken emeklilikte hak sahibi olan anneler, erkeklerde ise askerlik vazifesi emekliliği erkene çekebiliyor. Anneler için her bir çocuk ise 2 yıl erken emeklilik sağlıyor. Çocuk sayesinde anne olan bir kadın 6 yıla kadar erken emeklilikten faydalanabilir. Erken emeklilikte dikkat çeken üç madde duyuruldu. Erkeklerde askerlik hizmeti olurken kadınlarda ise doğum yapmak emeklilik tarihini öne çekiyor. Üçüncü madde ise malulen emekli olmak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN