Bu gece meydana gelen depremle ilgili korkutan tahmin! Prof. Dr. Osman Bektaş: Daha da büyümesine neden oldu

Bu gece meydana gelen depremle ilgili korkutan tahmin! Prof. Dr. Osman Bektaş: Daha da büyümesine neden oldu

Dün akşam saatlerinde meydana gelen deprem ile ilgili Prof. Dr. Osman Bektaş’tan korkutan bir tahmin geldi. Bektaş, yaptığı bir açıklamada “daha da büyümesine neden oldu” sözleri ile yorumlarını aktardı. İşte konuya ilişkin detaylar…

Dün akşam saatlerinde Kütahya’nın Gediz ilçesinde 4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş ise bu depreme ilişkin yorumlarını sosyal medya hesabından paylaştı. Depremin daha da büyümesine neden olacak faktörlere de değinen Bektaş, korkutan tahminlerde bulundu.

KÜTAHYA GEDİZ’DE DEPREM OLDU

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından (AFAD) yapılan açıklamaya göre, saat 21.42 sıralarında merkez üssü Kütahya’nın Gediz ilçesi olan 4,0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Sarsıntının yerin 9.8 kilometre derinliğinde meydana geldiği belirtilirken deprem bölgede hafif hissedildi.

deprem3.jpg

Kütahya Valisi Musa Işın, İHA’ya yaptığı açıklamada, “Depremden hemen sonra hızlı bir saha araştırması yaptık. Herhangi bir olumsuzluk olmadığı belirlendi. Halkımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyorum.” ifadesini kullandı.

deprem2.jpg

JEOLOJİ MÜHENDİSİ’NDEN DEPREM SONRASI İLK YORUM GELDİ

Prof. Dr. Osman Bektaş ise Kütahya Gediz’de meydana gelen depremle ilgili yorumda bulundu. Sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

“YENİGÜNEY- GEDİZ DEPREMİ

1969-2002 yılları arasında oluşan EGE DEPREM Kümesinin dahada büyümesine öncülük ediyor.

Paralel faylardan oluşan Simav Fay Zonu üzerinde,1970 yılında, Gediz 7,2 depremi üretilmiştir.

Yenigüney M4 depremi ise paralel bir diğer fay üzerinde gelişmiştir.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN