Bu insanlar 4 ayak üzerinde yürüyor! Evrim teorisi resmen tersine döndü! İnsan mı maymun mu? Yer Hatay...

Bu insanlar 4 ayak üzerinde yürüyor! Evrim teorisi resmen tersine döndü! İnsan mı maymun mu? Yer Hatay...

Hatay'da yaşanan garip olaya bilim insanları bile anlam veremiyor. Hatay'da yaşamını sürdüren Ulaş ailesinin çocukları 2 yerine 4 ayak üzerinde yürüyor. Tüm dünya bu olayı konuşuyor. İşte evrim teorisinin yeni kanıtı…

2005 yılında ortaya çıkan olay bilim insanlarını bile şaşkına çevirdi. Ulaş ailesinin 18 ile 34 yaşlarındaki çocuklarının dört ayak üzerinde yürümesi dünya basınına da konu oldu. Evrim teorisine Işık tutacak nitelikte bir olay olarak gündeme gelen konu sıcaklığını koruyor. 2006 yılında BBC tarafından çekilen aile belgeseli İngiliz psikolog Nicholas Humphrey’de harekete geçirdi. İngiliz psikolog aileyi daha yakından incelerken bazı çocukların neden bu şekilde olduğunu da araştırmaya başladı. İşte evrim teorisinin yeni kanıtı…

18 ÇOCUKTAN 6’SI 4 AYAK ÜZERİNDE

Ulaş ailesinde doğan 18 çocuğu incelemeye alan Humphrey, 12'sinin sağlıklı olduğunu belirtirken 6 çocuğun 4 ayak üzerinde yürüdüğünü açıkladı. Çocuklarda görülen bu davranışın, modern insan yetişkinlerinde tespit edilmemiş bir özellik olduğu tespit edildi.

ulas-ailesi.jpg

EVRİM TEORİSİ TERSİNE Mİ DÖNÜYOR?

60 Minutes Australia programına konuk olan Humphrey, Ulaş ailesi hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Bilim insanı,"Modern insanın hayvan durumuna geri dönebileceğine dair olağanüstü fanteziler var. Ancak yine de bunu asla beklemiyordum" açıklamaları ile dünya gündemini sarstı.

dort-ayak-uzerinde.jpg
İnsanın hayvanlardan ayıran en büyük özelliğin iki ayak üzerinde yürüyen ve başını hava tutan bir tür olmamız olduğunu belirten Humphrey, “Bu durum, hayvanlar alemindeki diğerlerinden farklı olduğumuza dair algımız açısından son derece önemli. Bu insanlar o sınırı geçiyor.” açıklamalarında bulundu.

dort-ayak-ulas.jpg


BBC belgeseline konu olan Ulaş ailesi, “ insan ve maymun arasındaki kayıp halka” olarak tanımlandı. Türkiye'de yapılan araştırmalar sonucunda 3 milyon yıllık evrim teorisinin tersine döndüğü belirtilirken "evrimsel saatin geri çevrildiği" iddiaları öne sürüldü. Katıldığı programda dikkat çeken açıklamalarda bulunan Humphrey, ortaya sürülen bu teorinin son derece aşağılayıcı ve bilimsel açıdan güvenilmez olduğunu işaret ederek yapılan açıklamaları sert bir dille eleştirdi. Ulaş ailesinde görülen bu problemin çözülmesi için bilim insanları çalışmalarına devam etmektedir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN