Bu kış hop oturup hop kalkacağız! Kerem Ökten resmen uyardı: Sibirya soğuğu gümbür gümbür kapıda

Bu kış hop oturup hop kalkacağız! Kerem Ökten resmen uyardı: Sibirya soğuğu gümbür gümbür kapıda

Hem El Nino hem de Eyyam-ı Bahur sıcak hava dalgaları bu yıl en sıcak yazlardan birini yaşamamıza neden oldu. Şimdi de çok sert bir kışla karşı karşıya kalacağımız uzmanlar tarafından söyleniyor. Bu kış resmen hop oturup hop kalkacağız! Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten uyardı... Çetin bir kış bizi bekliyor.

Son yılların en sıcak yaz mevsiminden birini geride bırakmak üzereyiz. Özellikle de temmuz ayında ülke genelinde sıcaklık rekorları kırılırken vatandaşlar artık isyan derecesine geldi. Öyle ki hastanelerde bile sıcaklıktan etkilenip acillik olan kişi sayısı resmen gün geçtikçe arttı. Bu yıl hem ülkemizde hem de dünyada etkili olan sıcak hava dalgaları son yılın rekor sıcaklıklarını yaşattı. Şimdi de uzmanlar sert bir kış uyarısı yapıyor. Bu kış öbür kışlara hiç benzemeyecek.

SİBİRYA ATAĞI GELİYOR

Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten, sık sık sosyal medya hesabından hava durumuna ilişkin bilgilendirme paylaşımı yapıyor. Son olarak ise önümüzde zorlu bir kış mevsiminin olacağını duyurdu. Sadece bizim için değil dünya genelinde oldukça sert bir kış yaşanacak. Öyle ki Ökten, Avrupa’nın bol bol Sibirya atağı alacağını açıkladı.

1-009.jpg

HEM EL NİNO HEM DOĞULU QBO

Ökten, sosyal medya hesabı üzerinden beklenen kışa ilişkin şu açıklamada bulundu:

“Bu sene hem el nino hem de Doğulu qbo var. Gerçekten hop oturup kalacağımız bir Kış var önümüzde. İstatistikleri birleştirdiğimizde; Avrupa'nın bol bol Sibirya atağı alacağını görmekteyiz...”

3.jpg

TÜRKİYE İÇİNDE SÖZ KONUSU…

Oldukça sıcak bir yaz geçiren ülkemiz, kışı merakla beklerken uzmanlar kış mevsiminin de yaz mevsiminde olduğu gibi mevsim normallerinin üzerinde seyredebileceğini öngörüyorlar. Dünyayı etkisi altına alan küresel ısınma mevsimlerin akışını bozarken ülkemizde de ciddi boyutlara varan etkisini gösterdi. Şimdi de önümüzdeki kış mevsiminin çok sert geçeceği düşünülüyor. Kerem Ökten ise bu konuya ilişkin olarak, “Gerçekten hop oturup kalacağımız bir Kış var önümüzde” diyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN