Bu maaşa çalıştıracak şoför bulamıyor! İş yükü az kazancı memurdan çok: Ancak çalışacak eleman yok!

Bu maaşa çalıştıracak şoför bulamıyor! İş yükü az kazancı memurdan çok: Ancak çalışacak eleman yok!

Antalya'da toplu taşıma araçlarındaki şoför eksikliği devam ediyor. Aylık 24 bin TL maaşla çalışacak şoför bulamayan Antalya Otobüsçüler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yasin Arslan, çareyi günlük yevmiye vermekte buldu. İşte, Antalya'da yaşanan şoför krizi...

Pandemi sürecinin ardından Antalya'da başlayan toplu taşıma şoför krizi katlanarak artıyor. Antalya Belediyesi, üst geçitlere kadar her yere ilan yapıştırsa da şoför bulmakta bir türlü başarılı olamadı.

Daha önceden 24 bin lira maaş verileceği açıklanan şoförlere şimdi ise cazip olması için yevmiye usulüyle 800 TL ücret verileceği söylendi.

c-h-5-1.jpg

GÜNLÜK 800 TL YEVMİYEYE ŞOFÖR

Kentte günlük 205.000 yolcu taşındığını söyleyen Antalya Otobüsçüler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yasin Arslan, “Esnafımıza ait 280 otobüsle hizmet veriyoruz. 210 tane aracımız hizmet veremiyor. En büyük pay şoför eksikliğimizin olmasıdır. Turizm sezonunda çalışmaya başlayan şoförlerimizin bir kısmı dönmeye başladı. Buna rağmen 200 tane şoför ihtiyacımız var. 150 tane de büyükşehir belediyemizin şoför ilanı var. Şoför bulduğumuz zaman bu araçlarımız da çalışmaya başlayacak. Şu an daha cazip olması için ödemelerimizi günlük ve haftalık olarak yapıyoruz. Günlük 800 TL veriyoruz” ifadelerini kullandı.

c-h-5-2.jpg

EMEKLİ ŞOFÖRLER DE DAHİL EDİLECEK

Emekliye ayrılan şoförlerin de bu sisteme dahil edilmesi için bu karara vardıklarını söyleyen Arslan şunları aktardı:

“Onların da haftada hiç olmazsa 1-2 gün çalışmasını istiyoruz. Bunun daha cazip olacağını düşünüyoruz. Bu ücreti peşin veriyoruz, bunun zaman zaman birkaç defa süistimal edildiğini de gördük. Bazı arkadaşlarımız haftalık ücretini peşin alıp evine giderek hiç çalışmadığını tespit ettik. Otobüsü de evinin önüne bırakarak anahtar üzerinde diyor. Bu bir karakter meselesidir. Karakterli düzgün insan bunu yapmaz”

c-h-5-3.jpg

TURİZMDEKİ HAREKETLİLİK ONLARA DA YARIYOR

Turizm sektöründeki hareketliliğin kendilerine de olumlu getirisi olduğunu söyleyen Arslan, “Kundu bölgesinde ciddi bir turist taşıyoruz. Yazın öğrencilerin boşluğunu turizmle kapatıyoruz. Biz araçlarımızda klimaların açılmasını isteriz. Dışarıda hava sıcaklığı 40 derece oldu mu araçlarımız kendini koruma altına alıyor. Klima açık aslında ama açık olmadığı söyleniyor. Bu noktada biz her zaman şoförlerimize klimaları açmaları yönünde uyarıda bulunuyoruz. Klimaları açmamış şoförlerimiz hakkında da ceza komisyonumuz gerekli cezaları uyguluyor” açıklamasında bulundu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN