Son 10 yılın en çok kazandıranları belli oldu! Bunlara yatırım yapan köşeyi dönüyor

Son 10 yılın en çok kazandıranları belli oldu! Bunlara yatırım yapan köşeyi dönüyor

Ekonomideki dalgalı gidişat vatandaşları çeşitli yatırım araçlarına yöneltmeye devam ediyor. Kolay yoldan para kazanmak isteyen yatırımcılar ise en çok kazandıran yatırım aracını merak ediyor. Peki, hangi yatırım aracına yatırım yapılmalı? En çok kazandıran yatırım aracı hangisi? İşte, son 10 yılın en çok kazandıranları...

Yaşanan ekonomik krize karşı kendini güvenceye almak ve gelirini artırmak isteyenler çeşitli yatırım araçlarına yöneliyor. Bu kapsamda birçok kişi en çok kazandıran yatırım araçlarını da merak ediyor. İşte, sizler için araştırdığımız en çok kazandıran yatırım araçları...

HİSSE SENETLERİ

yeni-proje.jpg

Son 10 yıllık süreçte en çok kazandıran yatırım araçlarının başında hisse senetleri geliyor. Özellikle teknoloji, sağlık ve yeşil enerji gibi sektörlerdeki şirketlerin hisse senetleri yatırımcıya oldukça büyük kazançlar sağlamıştır.

GAYRİMENKUL

6-gayrimenkul.jpg

Son 10 yıla baktığımızda en çok kazandırılanların başında gelen bir diğer yatırım aracı da gayrimenkul olmuştur. Özellikle büyük şehirlerdeki konut ve ticari gayrimenkullerin değeri katlanarak artış gösteriyor. Kiralama geliri ve gayrimenkuldeki değer artışı, uzun vadeli yatırım stratejisiyle gayrimenkulün tercih edilmesine etki etmektedir.

KRİPTO PARALAR

6-kripto.jpg

Son dönemlerde popülerliği artan kripto paralar, bazı yatırımcılara büyük gelir sağlamıştır. Bitcoin, Ethereum ve diğer altcoinlerin değeri bazı zamanlar hızlı bir artış yaşamıştır.

TAHVİLLER

6-tahvil.jpg

Tahviller, riski düşük olan ve garanti para kazandıran yatırım aracıdır. Güvenli liman olarak değerlendirilen tahviller, yatırım portföyünün çeşitlendirilmesi bakımından oldukça önemlidir.

BORSA YATIRIM FONLARI (ETF)

6-yatirim-fonu.jpg

Borsa yatırım fonları, farklı varlık sınıflarına kolay bir şekilde yatırım yapma fırsatı sunuyor. Hisse senetleri, tahviller, emtialar ve diğer finansal varlıkların oluşturduğu ETF, yatırımcılara geniş bir çeşitlilik sunuyor.

EMTİALAR

6-emtia.jpg

Altın, gümüş, petrol ve doğal gaz gibi emtialar da son 10 yıl içinde yatırımcıya kar sağlayan yatırım araçları arasında yer alıyor. Özellikle altın gibi güvenli limanlar, ekonomik belirsizlik zamanlarında talep artışı yaşayabiliyor.

İŞLETME SAHİPLİĞİ

6-isletme-sahipligi.jpg

Kendi işinin sahibi olmak ya da mevcut bir işe ortak olarak girmek, uzun vadeli önemli bir getiri kaynağı olabiliyor. İşletme sahipliği, yüksek risk ve çaba gerektiriyor olsa da, başarılı bir işletme kar bakımından kayda değer kazançlar getirebilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN