Bu makarnayı sakın yemeyin: Toplatılmasına karar verildi! Meğer zehir içeriyormuş

Bu makarnayı sakın yemeyin: Toplatılmasına karar verildi! Meğer zehir içeriyormuş

Artan gıda kontrolleri sonucunda ünlü makarna firması, müşterilerine kritik uyarıda bulundu. Spagetti türü makarna paketlerinde, alerjisi olanları zehirleyebilecek ölçekte yanlış üretim yapıldığı duyuruldu. Hatalı üretim makarnalar, piyasadan geri toplatılıyor. İşte, toplatılmasına karar verilen o makarna markası...

Almanya'da son dönemde meydana gelen geri çağırma olaylarına bir yenisi eklendi. Bu kez içerisinde cıva bulunan ton balıklarının ardından makarna üreticisi Edeka'nın kendi markası olan ve Marktkauf'ta bulunan glutensiz spagetti ürünü için geri toplanmasına karar verildi.

ALERJİSİ OLANLARI ZEHİRLEYEBİLİR

Üretici firma Spaichinger Nudelmacher, glüten intoleransı olan tüketicileri ürünlerini tüketmemeleri konusunda uyardı. Gluten alerjisi olan binlerce insanın severek tükettiği bu ürün, bir hata sonucu glutenli olarak üretilirken, ambalajında 'glutensiz' ibaresi yer almaya devam etti.

HalkTV'de yer alan habere göre, ambalajındaki uyarıya rağmen, yapılan testler sonucunda içerisinde glüten bulunan ürünün alerjik insanlarda öldürücü etkiler bırakabileceği uyarısında bulunuldu. Bu nedenle ürün, çölyak hastalığı veya glüten intoleransı semptomlarını tetikleyebilir.

Geri toplatılan ürünün bilgileri şöyle:

Ürün adı: EDEKA glütensiz spagetti
İçerik: 500 gram
Son kullanma tarihi: 22/08/2026
Satış noktası: Edeka ve Marktkauf

GLÜTEN SAĞLIK SORUNLARINA NEDEN OLABİLİR

Glüten, birçok kişi için sağlık sorunlarına neden olabilir. Çölyak hastalığı, ince bağırsağın immünolojik bir rahatsızlığı olarak bilinir.

Alman Alerji ve Astım Derneği, yerel tahıllarda bulunan glütenin, özellikle buğday, kavuzlu buğday, arpa ve çavdar gibi, bağırsakta iltihabi bir reaksiyonu tetikleyebileceğini ifade etti.

Glüten semptomları arasında karın ağrısı, ishal ve şişkinlik bulunur. Ancak gluten intoleransı genellikle sadece bu semptomlarla karakterize değildir.

Yetişkinlikte kabızlık, iştahsızlık, ani kilo kaybı ve eklem sorunları ortaya çıkabilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN