Bu otu toplamak için 200 kilometre yol gidip, günlerce yaylada kalıyorlar! Her ilden gelen var, 100 liraya satıyorlar

Bu otu toplamak için 200 kilometre yol gidip, günlerce yaylada kalıyorlar! Her ilden gelen var, 100 liraya satıyorlar

Bu otu toplamak için 200 kilometre yol gidiyorlar, günlerce yaylalarda kalıyorlar! Her ilden buraya akın akın geliyorlar! 100 liraya satıyorlar...

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesine bağlı Faraşin Yaylası'nda baharın gelmesiyle birlikte vatandaşlar, aile ekonomilerine katkı sağlamak için sirik otu toplamaya başladı. Yaylaya 200 kilometre uzaktan gelenler, eşsiz manzaralar eşliğinde bu endemik bitkiyi toplayarak peynir yapımında kullanıyorlar.

KİLOSU 100 LİRA

sirik.jpg

Faraşin Yaylası, 2 bin 650 rakımlı ve baharın gelmesiyle birlikte yeşeren endemik bitki türleriyle dolup taşıyor. Sirik otu, özellikle yöre halkı tarafından peynir içine katılmak üzere toplanıyor ve kilosu 100 liradan satılıyor. Yaylaya uzaktan gelen vatandaşlar, günlerini burada geçirerek ot topluyor ve bu şekilde aile ekonomilerine ek bir gelir sağlıyorlar.

Konuyla ilgili açıklama yapan vatandaşlardan Mehmet Bahşiş, "Buralar çok güzel. Geçen sene gelen bu yıl daha erken geliyor. Peynir içine katılan sirik otunu toplamak için Cizre’den, Şırnak’tan geliyoruz. Çok güzel bir doğası var" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN