Bu sefer güzel haber var! İstanbul dahil tüm yurda hafta sonu giriş yapacak, artık evde bir dakika bile durulmaz

Bu sefer güzel haber var! İstanbul dahil tüm yurda hafta sonu giriş yapacak, artık evde bir dakika bile durulmaz

Bu sefer güzel haber verildi! İstanbul dahil tüm yurda bu hafta sonu giriş yapacak! Artık evde bir dakika bile durulmaz! Sıcaklıklar o tarihte yükseliyor...

Meteoroloji Uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada, bu hafta Türkiye genelinde hava kirliliğinin büyük şehirlerdeki ulaşım kaynaklı kirlilik dışında temiz olduğunu belirtti. Şen, "Bu hafta Türkiye'de toz yok ve hava temiz, ancak büyük şehirlerde ulaşımdan kaynaklanan kirlilik dışında. Yağış miktarı az olacak bir haftaya giriyoruz. Ancak, bu hafta sonu ve önümüzdeki hafta sıcaklıkların yükselmesiyle birlikte yağış şiddetinde artış olabilir. Bu duruma dikkat etmemiz gerekecek." dedi.

O İLLER İÇİN SAĞANAK UYARISI VERİLDİ

Meteoroloji'den son dakika uyarısı! - Nokta Gazetesi

Bahar mevsimi sona yaklaşırken, sıcaklıkların mevsim normallerinin altında seyrettiğine dikkat çeken Prof. Dr. Şen, "Osmaniye, Kahramanmaraş, Erzurum, Elazığ, Sinop, Kastamonu civarlarında kuvvetli yağmur var" şeklinde açıklama yaptı.

İSTANBUL, ANKARA VE İZMİR'DE SICAKLIKLAR ARTACAK

Meteoroloji Uzmanı: Mevsimler 25 gün uzadı! - Diyarbakır Özgür Haber Gazetesi

Şen'in verdiği bilgilere göre, bugün İstanbul'da 17, Ankara'da 15, Antalya'da 26 ve İzmir'de 24 derece sıcaklık bekleniyor. Nisan ayından daha soğuk bir Mayıs ayı geçiriyoruz, bu durum mevsimler arasında bir kayma işaretidir. Şen, "Bundan sonra Akdeniz iklim tipini unutun. Yarı kurak bir iklim bizi bekliyor. Yazları aşırı sıcak ve kurak, kışları ise ılık ve yağışlı iki mevsim" değerlendirmesinde bulundu.

ÜLKENİN DOĞUSU YAĞMURA TESLİM

5 Günlük Hava durumu raporu! Meteoroloji'den yağmur ve fırtına uyarısı - Gündem Haberleri

Bugün Doğu Anadolu, Doğu Akdeniz ve Doğu Karadeniz bölgelerinde yağmur var. Yağışlar Hatay, Ağrı, Iğdır, Muş, Bitlis, Şırnak, Erzurum çevrelerinde yer yer kuvvetli olabilir. Sıcaklıklar önümüzdeki 2-3 gün boyunca ortalamanın altında seyredecek.

SICAKLIKLAR HAFTASONU ARTIYOR

Prof. Dr. Şen, hafta sonuna doğru sıcaklıkların artmasının beklendiğini ifade etti. "Sıcaklıklar cumartesi ve pazar günü İstanbul'da 26-27 dereceye kadar çıkacak" dedi.

İstanbul'da sıcak havadan bunalanlar sahil ve park alanlarına koştu

METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN SAĞANAK UYARILARI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Trakya, İzmir, Muğla ve Antalya dışında yurdun tamamı için sağanak uyarısı yaptı. Önümüzdeki günlerde hava sıcaklıklarıyla ilgili bilgi veren Şen, "Sıcaklıklar düşük, ortalamanın altında. Hafta ortasından itibaren Ege ve Akdeniz'de sıcaklıklar ortalamanın üzerine çıkacak" şeklinde konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN