Bu şehre ayak basan Türkler dönmek istemiyor! Hem de Türkiye’nin hemen yanı başında! Vizeye’de gerek yok

Bu şehre ayak basan Türkler dönmek istemiyor! Hem de Türkiye’nin hemen yanı başında! Vizeye’de gerek yok

Hem Türkiye'ye yakınlığıyla hem de vizesiz oluşuyla dikkat çeken bu ülke turizm potansiyelini de her geçen gün katlıyor. Bu şehre ayak basan Türkler dönmekse tereddüt ediyor. İşte turizmin yeni rotası…

Türklerin yurt dışı tatili dediğinde akla ilk gelen ülkeler arasında yer alan Kuzey Makedonya, vizesiz olması nedeniyle çok sık tercih ediliyor. Tüm bunların yanı sıra gidenlerin yabancılık çekmediği bu ülke hem ekonomik açıdan birçok avantaj sağlıyor hem de kültürel benzerlikleri ile merak uyandırıyor. Tarih ve doğanın bir arada bulunduğu bu şehir her yıl birçok turisti ağırlıyor. İşte turizmin yeni rotası…

TURİZMİN YENİ ROTASI

Tarihi zenginlikleri, doğal güzellikleri ve lezzetli yemekleri ile herkesin merak ettiği Kuzey Makedonya, Türkiye'den de birçok turisti ağırlıyor. Tarihi ve kültürel mirası ile her yıl ziyaretçilerini kaplayan Makedonya, Osmanlı'dan kalma tarihi yapıları, müzeleri ve renkli pazarlarıyla da en dikkat çeken rotalar arasında yer almaktadır.

makedonya-1.jpg

Ohri Gölü ve Manastır şehri gibi popüler destinasyonları keşfetme fırsatını yakalamak isteyenler rotasını Kuzey Makedonya'ya çeviriyor. Oldukça zengin ve çeşitli bir mutfağa sahip olan Kuzey Makedonya kebap, börek, baklava gibi Türk mutfağına benzer lezzetleri turistlerle buluşturuyor. Ülkede şarap kültürü de oldukça farklı zenginlikler sağlıyor. Şarap tutkunlarının ziyaret etmek istediği şarap bağları da ziyaretçi akınına uğruyor.

uskup.jpg

ÜSKÜP

Vardar Nehri'nin ikiye böldüğü Makedonya'nın başkenti Üsküp, nehir üzerindeki tarihi Köprüler, meydandaki tarihi kişiliklerin heykelleri ve Üsküp Kalesi ile oldukça farklı bir deneyim sağlıyor. Şehri gezerken adım başı farklı bir heykelle karşılaşabileceğiniz bu şehir bir diğer ismiyle “Heykeller Şehri” olarak tanınıyor. Avrupa kentlerinin ihtişamlı görünümünü yakalayabilmek adına 2011 yılında başlatılan Üsküp 2014 projesi ile şehir baştan ayağa yenilendi. Şehir merkezinde devasa boyutlardaki heykeller yer alırken kentin birçok yerine inşa edilen müzelerde merak uyandırıyor.

kuzey-makedonya-1.jpg

OHRİD

Kuzey Makedonya'nın en dikkat çeken şehirleri arasında yer alan Ohrid, doğal güzellikleri ile her yıl birçok turisti ağırlamaktadır. Antik Tiyatro, Ortaçağ'dan kalma kiliseler, Osmanlı döneminden kalan sokaklarıyla adeta açık hava müzesi haline dönüşen Ohrid, Göl üzerinde tekne turu yaparak manastırları ziyaret etme fırsatı sunuyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN