Bu sütten kilolarca kaymak çıkıyor! Tencereye bereket yağıyor resmen

Bu sütten kilolarca kaymak çıkıyor! Tencereye bereket yağıyor resmen

Evde yoğurt, peynir ve kaymak yapmayı tercih edenler için Jersey sütü hakkında bilgiler verelim. Bu sütten kilolarca kaymak çıkıyor. İşte detaylar

Çiğ sütü tercih edenler, genellikle köy sütlerine yöneliyor. Ancak son zamanlarda sütçülerin raflarını Jersey sütleri dolduruyor. Jersey sütü, dünyanın en kaliteli sütlerinden biri olarak bilinir.

Jersey inekleri, süt verimliliği açısından oldukça değerli olan bir süt veren inek türüdür. Anavatanı Jersey Adaları olan bu inekler, safkan bir türdür.

img-1944.jpeg

Yapılan araştırmalara göre, Jersey ırkı inekler diğer ırklara göre %32 daha az su tüketir. Ayrıca %11 daha az meraya ihtiyaç duyar ve sıradan bir arazide yetiştirilebilir. Buna rağmen, daha fazla yağlı ve yüksek miktarda süt üretebilirler.

Jersey sütü, diğer inek sütlerine göre daha yüksek besin değerine sahiptir. Ortalama inek sütüyle karşılaştırıldığında, Jersey sütü %15 daha fazla protein, %18 daha fazla kalsiyum ve %10 daha fazla fosfor içerir.

Jersey sütü, diğer inek sütlerine göre biraz daha sarı renkte olabilir. Ayrıca, daha yüksek yağ oranı ve besin değeri sayesinde yoğun bir kıvama ve lezzete sahiptir.

Jersey sütünden yapılan yoğurt, prebiyotik bakteriler açısından zengindir ve sindirim sistemini destekler.

Sonuç olarak, Jersey sütü evde yoğurt, peynir ve kaymak yapmayı sevenler için tercih edilebilecek bir seçenektir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN