Bu üç köyde yalnızca birer kişi yaşıyor

Bu üç köyde yalnızca birer kişi yaşıyor

Türkiye'de nüfusun yüzde 7'si köy ve beldelerde ikamet ederken 2023 yıl sonu itibarıyla en az kişinin yaşadığı köyler belli oldu. Resmi kayıtlara göre, Bitlis'in Kayalıbağ, Siirt'in Çattepe ve Şırnak'ın Ağaçyurdu köyünde yalnızca birer kişi ikamet ediyor.

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı verilere göre, ülke nüfusu, 2023'te bir önceki yıla kıyasla 92 bin 824 kişi artarak 85 milyon 372 bin 377 kişiye yükseldi.

Toplam nüfus içinde il ve ilçe merkezlerinde ikamet edenlerin oranı bir önceki yıla göre yüzde 93,4'ten yüzde 93'e geriledi. 30 büyükşehir dışındaki illerdeki belde ve köylerde yaşayanların oranı ise yüzde 6,6'dan yüzde 7'ye yükseldi.

Geçen yıl belde veya köylerde yaşayanların sayısı bir önceki yıla göre yaklaşık yüzde 5,4'lük artışla 5 milyon 973 bin 85 kişi olarak belirlendi.

27 KÖYDE 10 VEYA DAHA AZ KİŞİ YAŞIYOR

Türkiye genelinde 10 veya daha az kişinin ikamet ettiği köy sayısı 27 olarak tespit edildi. 1000 veya daha fazla nüfusa sahip köy sayısı 514 olarak kayıtlara geçti.

YURDUN EN KALABALIK KÖYÜ: BOSTANBÜKÜ

Karabük'ün Safranbolu ilçesindeki Bostanbükü, 6 bin 64 kişilik nüfusuyla Türkiye'nin en kalabalık köyü olarak dikkati çekti.

Burasını, Uşak'ın merkez ilçesindeki Mende köyü 5 bin 511 kişi, Kırklareli'nin merkez ilçesindeki Karakoç köyü 5 bin 494 kişi, Yalova'nın merkez ilçesindeki Samanlı köyü 5 bin 457 kişi ve Adıyaman'ın merkez ilçesindeki Taşpınar köyü 5 bin 154 kişiyle takip etti.

BU KÖYLERDE SADECE BİRER KİŞİ YAŞIYOR

Geçen yıl sonu itibarıyla en az kişinin ikamet ettiği köyler, birer kişi ile Bitlis'in merkez ilçesine bağlı Kayalıbağ, Siirt'in Kurtalan ilçesine bağlı Çattepe ve Şırnak'ın Güçlükonak ilçesine bağlı Ağaçyurdu oldu.

EN AZ KİŞİNİN İKAMET ETTİĞİ DİĞER KÖYLER

En az nüfusa sahip köyler ise şu şekilde:

Kütahya'nın Emet ilçesi Kalfalar Köyünde 2, Şırnak'ın merkez ilçesi Cevizdüzü Köyünde 3, İdil ilçesine bağlı Mağaraköy'de 4, Bingöl'ün Yedisu ilçesi Akımlı Köyünde 4, Çanakkale'nin Çan ilçesi Kazabat, Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Dilekli, Kars'ın Kağızman ilçesi Evyapan ve Siirt'in Pervari ilçesi Kovanağzı köylerinde 5'er kişi yaşıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN