Bu ülkede evler bedava! Turistler akın akın gidiyor, şartları sağlayan bedavaya oturuyor

Bu ülkede evler bedava! Turistler akın akın gidiyor, şartları sağlayan bedavaya oturuyor

Farklı bir ülkede bedava ev hayali kuranlar bunu duyunca çok şaşıracak. Bu ülkedeki evler resmen bedavaya veriliyor. Şartları sağlayan turistler akın akın oraya gidiyor. İşte konuya ilişkin detaylar…

Nüfus artış problemi yaşayan Japonya, bu sorunlarla başa çıkmak için yeni bir çözüm arayışına girdi. Azalan nüfustan dolayı Japonya’daki boş konut sayısı artarken ortaya yeni bir proje atıldı. “Akiya Projesi” adı altında Japonya'daki boş evleri yeniden kullanılabilir hale getirmek amaçlanıyor. Söz konusu bu projenin temel amacı ülkenin kırsal alanlarına yeni yerleşimciler çekmek ve bu bölgelerin ekonomik canlılığını artırmak olarak öne çıkıyor. Hükümet ve yerel yönetimler, bu kapsama giren evleri ya düşük maliyetle veriyor ya da ücretsiz olarak yeni sahiplerine sunuyor.

yeni-proje-8-001.jpg

BOŞ KALAN EVLER SORUN OLUŞTURUYOR

Japonya'da nüfus artış problemi yaşanırken bir yandan 100 yaş üzeri nüfusun rekor kırdığı biliniyor. Bunun yanı sıra hayatını kaybeden kişilerin evleri ise adeta bir problem haline dönüşmeye başladı. Ülkede yaşayan insanlar ölen büyüklerinden kalan evlere ihtiyaç duymadıkları için ya da vergilerini ödeyip evlerin bakımını üstlenmek istemedikleri için bu evleri sahiplenmiyor. Dolayısıyla boş kalan evler sorun teşkil ediyor.

yeni-proje-9-001.jpg

Ev sahipleri ise bir çözüm arayışına girerek emlak sitelerine “bedava ev” ilanı vermeye başladı. Öte yandan ülke yetkilileri ise ülkenin farklı şehirlerinden verilen bu ilanlara turistlerin ciddi derecede ilgi gösterdiğini açıkladı.

yeni-proje-10-001.jpg

GENÇLER EV SAHİBİ YAPILIYOR

Hükümet bu kapsamda “Akiya Projesi” more adını verdiği bir proje başlatarak gençlere ev sahibi yapmayı amaçladığını açıkladı. Lakin bu durumun bazı şartları bulunuyor. Örneğin 43 yaş altı olmaları ve ilkokula giden bir çocuk sahibi olmaları gerekiyor. Ayrıca ücretsiz olarak oturdukları evi restore etmeleri şartı koşuluyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN