Bu yıl hasat erken yapıldı, satış başladı! Kilosu 200 liraya satılıyor: Birçoğu Dubai’ye ihraç ediliyor

Bu yıl hasat erken yapıldı, satış başladı! Kilosu 200 liraya satılıyor: Birçoğu Dubai’ye ihraç ediliyor

Mersin’in Silifke ilçesinde o ürün için bu yıl hasat erken yapıldı, satış başladı. Kilosu 200 liraya satılan ürünün birçoğu Dubai’ye ihraç ediliyor…

Mersin'in Silifke ilçesinde yılın ilk çağla hasadı yapılırken, üreticilerin yüzü gülerken, badem çağlasının Dubai'ye ihraç edilmesi, bölge ekonomisini canlandırıyor. Ancak, zirai don nedeniyle yaşanan rekolte kaybı üreticilerin endişesini artırıyor. İşte Silifke’deki çağla hasadının detayları ve fiyat gelişmeleri…

HASAT BAŞLADI, YÜKSEK FİYATLARLA SATIŞA SUNULDU

Silifke'de badem çağlasının hasadı başladı ve yılın ilk turfanda meyvesi olarak tezgahlarda yerini aldı. Organik olarak yetiştirilen çağlaların kilosu, bu yıl 200 liradan alıcı buluyor. Özellikle sahil kesimlerinde ticari amaçla yetiştirilen badem çağlası, tamamen doğal yöntemlerle üretiliyor. Üreticiler, çağlaların bu yıl erken satılmaya başlandığını belirterek, sezonun ilk hasadının yüksek fiyatlarla alıcı bulmasını sevindirici olarak değerlendiriyor.

mersin-silifkede-cagla-hasadi-1.jpg

TAMAMEN DOĞAL YÖNTEMLERLE YETİŞİYOR

Silifke’deki çağla üretimi, tamamen organik şekilde yapılıyor. Zirai ilaç ve gübre kullanılmadan, doğal yöntemlerle yetiştirilen badem çağlası, sağlık açısından da tercih ediliyor. Bu organik üretim, çağlanın kalitesini artırırken, hem iç pazarda hem de yurt dışında rağbet görmesini sağlıyor. Üreticiler, çağla hasadının her yıl olduğu gibi bu yıl da bölge ekonomisine önemli katkılar sağlayacağını ifade ediyor.

REKOLTE DÜŞTÜ FİYATLAR YÜKSELDİ

Silifke'nin Işıklı Mahallesi Muhtarı Ramazan Güner, bu yılki çağla üretiminde zirai don nedeniyle yüzde elli oranında rekolte kaybı yaşandığını belirtti. "Sezonun erken başlaması nedeniyle fiyatlar yüksek, ancak önümüzdeki günlerde hasat arttıkça fiyatların düşmesini bekliyoruz" diyen Güner, çağla satışlarının hem yurt içi hem de Dubai'ye ihraç edilerek, bölgeye önemli bir gelir kaynağı sağladığını belirtti.

mersin-silifkede-cagla-hasadi-2.jpg

DUBAİ’DEN YÜKSEK TALEP VAR

Silifke'deki çağla, yalnızca yurt içinde değil, yurt dışında da ilgi görüyor. Özellikle Dubai’ye yapılan ihracat, bölgedeki çağla üreticileri için önemli bir gelir kaynağı oluşturuyor. Bu yıl, çağla üreticileri Dubai'ye yapılan ihracatla birlikte, ürünlerinin uluslararası alanda daha fazla talep görmesinden memnun olduklarını ifade ediyor.

Bu yıl çağla sezonunun 15 gün erken başlaması, üreticilerin yüzünü güldürdü. Erken başlayan hasat, üreticilere fiyat avantajı sağlarken, çağla sevenlerin de gramla alım yapmasını sağladı. Ramazan Güner, "Çağlaya olan rağbet her yıl artıyor, bu yıl da durum farklı değil. Fiyatlar yüksek olsa da, önümüzdeki günlerde üretim arttıkça fiyatların düşmesini bekliyoruz" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN