Bugüne kadar hep sessiz kalmıştı: Fatih Terim, Denizbank'a karşı harekete geçti

Bugüne kadar hep sessiz kalmıştı: Fatih Terim, Denizbank'a karşı harekete geçti

Yüksek karlı gizli fon davasında adı geçen ancak bugüne kadar sessizliğini koruyan Fatih Terim, sonunda Denizbank'a karşı hukuki süreç başlattı. Terim, bankaya maddi ve manevi tazminat davası açarken, aynı zamanda olayın sorumlularından da şikayetçi oldu.

Yunanistan'ın önemli takımlarından Panathinaikos'taki kısa süren macerasının ardından Fatih Terim, spor dünyasının ünlü isimlerini de içeren 'Yüksek karlı gizli fon' davasında hukuki süreç başlatmaya karar verdi. Davada adı geçtiği halde sessiz kaldığı için eleştirilen 70 yaşındaki teknik direktör, bankaya maddi ve manevi tazminat davası açtı ve sorumlulardan şikayetçi oldu.

Fatih Terim'in avukatları Okan Demirkan ve Dr. Nevzat Kaan Karcılıoğlu tarafından yapılan açıklamada, Terim'in davaya taraf olmamasına rağmen haksız ithamlara maruz kaldığı ve adli sürece duyduğu saygı nedeniyle bugüne kadar sessiz kaldığı belirtildi.

Açıklamada, Terim adına Denizbank'a karşı maddi ve manevi tazminat davaları açıldığı ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulduğu ifade edildi. Terim'in, Denizbank şube müdürü ve diğer banka çalışanlarının kendisine verdiği bilgilerin gerçeği yansıtmadığını Nisan 2023'te öğrendiği ve bu nedenle şikayetçi olduğu belirtildi.

SEÇİL ERZAN'IN HAPSİ 285 YILA ÇIKABİLİR

Davanın tutuklu sanığı Denizbank Büyükdere Şube Müdürü Seçil Erzan ise son duruşmada Fatih Terim Fonu ifadesini sonradan kullandığını ve Terim'e fon kurma planı olduğunu iddia etti. Erzan hakkında 285 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

FATİH TERİM AÇIKLAMA YAPACAK

Terim'in avukatları, müvekkillerinin tüm bu konularla ilgili gerekli açıklamayı zamanı gelince yapacağını belirtti. Terim'in bugüne kadar adli süreçlere saygı duyduğunu ve bu nedenle sessiz kaldığını ifade eden avukatlar, hukukun izin verdiği ölçüde gerekli açıklamaları yapacaklarını duyurdu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN