Bunun da kaçakçılığı varmış: Bidonların içine saklamışlar! Gümrükte x-ray taramasında 'yoğunluk' şüphe çekti

Komşu ülkelerden Türkiye'ye pek çok kaçak ürün yasa dışı yollarla getiriliyor. Gümrük Muhafaza ekiplerinin dikkati sayesinde ilginç bir kaçakçılık daha engellendi. İşte detaylar...

Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekipleri tarafından Kapıköy Gümrük Kapısı'nda düzenlenen operasyonlarda, 56 kilo 230 gram ağırlığında ve yaklaşık 1 milyon 349 bin TL değerinde insan saçına el konuldu.

insan-saci-kacakligi-nedir-2.jpg

İRAN'DAN TÜRKİYE'YE GETİRİLDİ

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, ekipler, İran'dan Türkiye'ye giriş yapmak üzere gelen bir kişi ve bir özel aracı şüpheli bularak takibe aldı.

Düzenlenen ilk operasyonda, takibe alınan kişi x-ray taramasına sevk edildi. Ekiplerin kontrolleri sonucu kişinin ayakkabı tabanlığının altında ve beraberindeki valizde 4 kilo 900 gram ağırlığında ve 117 bin 665 TL değerinde insan saçı bulundu.

Ekiplerin özel araca yönelik operasyonunda ise taşıtın x-ray taraması yapıldı. Tarama sonucu şüpheli yoğunluk tespit edilmesi üzerine detaylı fiziki aramaya geçildi.

insan-saci-kacakligi-nedir-1.jpg

TOPLAM 56,2 KG KAÇAK SAÇ ELE GEÇİRİLDİ

Araçta bidonlara saklanmış, naylon poşetlere sarılı 51 kilo 330 gram ağırlığında ve 1 milyon 231 bin TL değerinde saç bulundu.

Böylece, iki operasyonda yurda kaçak olarak sokulmaya çalışılan 56 kilo 230 gram ağırlığında ve yaklaşık 1 milyon 349 bin lira değerinde insan saçına el konuldu.

Olaylarla ilgili soruşturmalar, Van Saray Cumhuriyet Başsavcılığı nezdinde devam ediyor.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN