Burası İsviçre’nin köyleri değil Türkiye’nin! Avrupalılar hayran: Tasını tarağını toplayan akın ediyor, oldukça ucuz

Burası İsviçre’nin köyleri değil Türkiye’nin! Avrupalılar hayran: Tasını tarağını toplayan akın ediyor, oldukça ucuz

Bu köyler İsviçre’de değil Türkiye’de! Tasını tarağını toplayan akın ediyor. Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü tarafından düzenlenen en iyi turizm köyleri listesi açıklandı ve Türkiye’den birçok köy bu prestijli listede yer aldı. Bu köyler, Türkiye’nin turizm potansiyelini ve çeşitliliğini yansıtıyor. İşte dokusu ve güzelliğiyle Avrupa’nın hayran kaldığı o köyler…

Nevşehir iline bağlı Mustafapaşa köyü, Türkiye’nin en iyi turizm köyleri arasında ilk sırayı alındı. Kapadokya’nın tarihi ve kültürel mirasını yansıtan bu köy, kendine özgü mimari yapısı ve tarihi dokusuyla ziyaretçilerini büyülüyor..

Sakarya ilinde yer alan Taraklı köyü ise sakin atmosferi ve Osmanlı dönemine ait evleriyle ünlüdür. Bu köy, tarihi dokusunu koruyarak turizm açısından önemli bir potansiyele sahip..

img-1814.jpeg

İzmir ilinden ise iki köy, Birgi ve Şirince, en iyi turizm köyleri listesine girmeyi başardı. Birgi, tarihi evleri ve Osmanlı döneminden kalma camileriyle ünlü. Şirince ise şarap üretimiyle tanınan, taş evleri ve dar sokaklarıyla göz kamaştıran bir köy özelliği taşıyor.

img-1815.jpeg

Bunların yanı sıra, Bursa ilindeki Cumalıkızık köyü, Mardin’deki Anıtlı köyü, Antalya’daki Üçağız köyü ve Erzincan’daki Kemaliye köyü de en iyi turizm köyü geliştirme programına dahil olan köyler arasında yer almaktadır. Bu köyler, turizm potansiyellerini artırmak ve sürdürülebilir turizm uygulamalarını desteklemek amacıyla özel bir programa dahil edilmiştir.

img-1816.jpeg

Türkiye’nin bu listede yer alan köyleri, ziyaretçilerine doğal güzellikler, tarihi ve kültürel zenginlikler, geleneksel yaşam tarzı ve misafirperverlik sunuyor. Bu köyler, turizm açısından önemli bir değere sahip olup, Türkiye’nin turizm sektöründe önemli bir rol oynamaktadır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN