Bütün dünya bu yaratıkları arıyor! Onlar ise Türkiye topraklarından çıktı. Tam 3 tanesi bir arada görüldü

Bütün dünya bu yaratıkları arıyor! Onlar ise Türkiye topraklarından çıktı. Tam 3 tanesi bir arada görüldü

Bütün dünya bu yaratıkları ararken Türkiye'den gelen görüntüler herkesi şaşkına çevirdi. Bilim dünyası bu görüntülerle şok geçirdi. Bir tane değil iki tane değil tam üç tane. Nesli tükenmekte olan bu canlılar bilim adamlarının ilgisini çekmiş durumda. İşte o dikkat çeken görüntüler...

Tüm dünyanın didik didik aradığı canlısı Türkiye topraklarında görüldü. Bilim adamları gördükleri manzara karşısında şok geçirdi. Bütün dünya bu yaratıkları arıyor! Onlar ise Türkiye topraklarından çıktı. Tam 3 tanesi bir arada görüldü. Değerleri adeta paha biçilemez.

BÜTÜN DÜNYA BU YARATIKLARI ARARKEN TÜRKİYE TOPRAKLARINDA GÖRÜLDÜLER

Elazığ'da bir derenin içinde görülen nesli tükenmekte olan yaratık bilim dünyasını şaşkına çevirdi. Üstelik 1 değil 2 değil 3 değil tam 3 tanesi peş peşe aynı anda görüntülendi.

yeni-proje-2024-05-11t124939-155.jpg

TAM 3 TANESİ BİR ARADA! BİLİM ADAMLARI ŞAŞKIN

Elazığ'ı Sivrice ilçesi Alıncık köyündeki derede sarı benekli semenderler görüntülendi. Yağmurlardan sonra ortaya çıkan ve genellikle sümüklü böcek ve küçük tırtıllarla beslenen benekli semender, 2015 yılında Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hayata geçirilen "Ulusal Biyolojik Çeşitlilik Envanter ve İzleme Projesi" dahilinde koruma altında bulunan türler kategorisinde yer alıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN