Büyük Birlik Partisi tek ilde kazandı

Büyük Birlik Partisi tek ilde kazandı

31 Mart Seçimlerinde Sivas'ta seçimi Büyük Birlik Partisi kazandı. BBP adayı Adem Uzun, yüzde 43.53 ile ipi göğüslerken, BBP'nin kazandığı tek il belediyesi Sivas oldu.

Sivas'ta gerçekleştirilen yerel seçimlerde Büyük Birlik Partisi (BBP), zaferle çıktı ve Sivas Belediye Başkanlığı'nı kazandı. BBP'nin kazandığı tek il belediyesi Sivas oldu.

BBP adayı Adem Uzun, sandıkların yüzde 85'i açıldığında yüzde 43.53 oy oranı ile ilk sırada yer alırken, AK Parti adayı Hilmi Bilgin ikinci sırada yer aldı. Bilgin, yüzde 29.94 oy oranına sahip oldu.

2019'DA NE OLMUŞTU?

2019 seçimlerinde AK Parti adayı Hilmi Bilgin, yüzde 49.35 oy oranıyla birinci sırada yer almıştı. Ancak bu seçimde BBP adayı Doğan Ürgüp'ün ardından ikinci sırada yer aldı.

DESTİCİ'DEN İLK AÇIKLAMA

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, seçim zaferini değerlendirirken, partilerinin Kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun memleketi Sivas'ı bir kez daha kazanmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirtti. Destici ayrıca, seçim sonuçlarının ülkedeki hayat pahalılığı ve özellikle emeklilerin durumuna yansıdığını ifade ederek, kesin sonuçlar açıklandıktan sonra detaylı bir açıklama yapacaklarını söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN