Büyükşehirler başı çekti! Kar ve yağmur peş peşe geliyor: Meteoroloji'den korkutan uyarı!

Büyükşehirler başı çekti! Kar ve yağmur peş peşe geliyor: Meteoroloji'den korkutan uyarı!

Son dakika haberi... Mart ayında etkili olan sıcak hava dalgası Nisan ayı ile birlikte yerini soğuk hava dalgasına bırakacak. Yeni hafta ile birlikte Türkiye'nin birçok noktasında karlı karışık yağışlar etkili olacak. Meteoroloji Genel Müdürlüğü son dakika olarak uyardı. Bu illerde yaşayanlar dikkat! Kar ve yağmur peş peşe geliyor. Ünlü Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten, tarih vererek uyardı. Büyükşehirler dahil göz gözü görmeyecek. O günlerde sakın dışarı çıkmayın. Büyük fırtına geliyor!

Büyük fırtına geliyor! Nisan ayı itibariyle Türkiye'nin birçok noktasına kar ve sağanak yağış etkili olacak. Meteoroloji Genel Müdürlüğü yeni hava durumu raporunu yayınlayarak uyardı. Büyükşehirlerde yaşayanlar dikkat. Kar ve yağmur peş peşe geliyor. Vatandaşlar 'İstanbul'a kar ne zaman yağacak?' sorusunu araştırırken korkutan uyarı geldi. Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten, o tarihi işaret ederek fırtına uyarısında bulundu. Bu günlerde sakın dışarı çıkmayın. İşte son dakika hava durumu haberinin detayları...

METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN KORKUTAN UYARI!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, ülkemiz genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, Güney Marmara ve Trakya'nın doğusu, Ege'nin kuzey ve doğusu, (Mersin hariç) Akdeniz ve Batı Karadeniz ile Samsun, Aksaray, Niğde, Gaziantep ve Kilis çevrelerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu gece ve sabah saatlerinde doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun eğimli ve yüksek kesimlerinde çığ tehlikesi riski bulunmaktadır.

ffdfd-3.jpg

HAVA NASIL OLACAK?

Parçalı, yer yer çok bulutlu, Marmara'nın güneyi, İstanbul ve Kırklareli ile Tekirdağ'ın doğu kesimlerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-70 km/saat) esmesi bekleniyor. Yağışların, Marmara'nın kuzeyi ile Elazığ, Diyarbakır, Mardin ve Batman çevrelerinde yağmur, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olmak üzere Muş'ta kuvvetli (10-20 cm), Ağrı, Bitlis, Iğdır’ın yüksekleri, Kars'ın güneyi, Van, Hakkari, Şırnak ve yüksek kesimleri başta olmak üzere Siirt’te yoğun kar yağışları (20 cm üzeri) bekleniyor.

gfgf-10.jpg

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

ÜNLÜ UZMAN UYARDI: KAR VE YAĞMUR PEŞ PEŞE GELİYOR

Hava durumu tahminleri ile dikkatleri üstüne çeken Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten, yeni hafta için kritik uyarılarda bulundu. Kar ve yağmurun peş peşe geldiği ve 10 gün boyunca etkili olacağını belirten Ökten, şu ifadeleri kullandı:

"10 gün boyunca Türkiye'nin batısında sürekli yağış geçişleri olacak. Her günün bir bölümünde. Yani keyifli bir süreç. Açık hava, hızla bulutlanma, sağanak yağış, sonra yine açık hava. Bu durum Ülkenin batısının tamamında görülecek."

b1.jpg

5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU TAHMİNİ

2 NİSAN 2023 PAZAR GÜNÜ

h1.png

3 NİSAN 2023 PAZARTESİ GÜNÜ

h2.png

4 NİSAN 2023 SALI GÜNÜ

h3.png

5 NİSAN 2023 ÇARŞAMBA GÜNÜ

h4.png

6 NİSAN 2023 PERŞEMBE GÜNÜ

h5.png

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN