Çanakkale depreminden korkutan açıklama! Prof. Dr. Ercan uyardı: 7.4 büyüklüğünde olabilir...

Çanakkale depreminden korkutan açıklama! Prof. Dr. Ercan uyardı: 7.4 büyüklüğünde olabilir...

Son dakika açıklamasına göre, Çanakkale depremi hakkında ilk yorum Prof. Dr. Ahmet Övgün Ercan'dan geldi. Korkutan açıklamada bulunan Ercan, gerginliğin belirtisi olduğunu işaret etti. Geçmiş depremlerden bahseden uzman isim 7.4 büyüklüğünü işaret etti. İşte tüm detaylar...

BURAK ÖZTOPRAK

Çanakkale depreminden korkutan uyarı geldi. Deprem uzmanı Prof. Dr. Ahmet Övgün Ercan, bölgedeki geçmiş depremleri tek tek sıraladı. Konuşmasının sonunda ise gerginliğin belirtisi olduğunu işaret ederek duyurdu. İşte o açıklama...

AFAD'DAN AÇIKLAMA GELDİ

Çanakkale'de meydana gelen depremin ardından AFAD (Afet ve Acil Durum Yönetmeliği Başkanlığı) verileri paylaşıldı. Edinilen bilgilere göre, Çanakakle'nin Yenice ilçesinde meydana gelen deprem saat 21.38'de gerçekleşti. Depremin büyüklüğü 4,9 ölçülürken, derinliği ise 10,44 kilometre olarak açıklandı.

gh2ytn1weaanzmo.jpg

GEÇMİŞ YILLARDA BÖLGEDE OLAN DEPREMLER

Çanakkale depremi sonrasında ilk yorum Prof. Dr. Ahmet Övgün Ercan'dan geldi. Bölgede meydana gelen geçmiş depremlerden bahseden Ercan, Bursa, M. Kemalpaşa, Ulubat, Manyas, Gönen üzerinden Genice'ye uzanan Kuzey Anadolu Kırığı'nın güney kolu Edremit kırığıyla Akçay batısında birleştiğini ve Bababurnu'na kadar uzandığını belirtti. Belirttiği kırık üzerinde geçmiş yıllarda, 1964 Manyas, 1964 Gönen, 1953 yılında 7,2 büyüklüğünde depremlerin meydana geldiğini açıkladı.

BİRİKEN GERGİNLİĞİN BELİRTİSİ

Yenice, Kalkım ve Altınoluk arasında deprem boşluğu olduğunu söyleyen Ercan, "Bugün Yenice-Karasu’da, 14 km’lik odakta M4,9’luk deprem burada biriken gerginliğin bir belirtisidir. Bu aralık M6,8 ile M7,4 arasında bir depreme gebedir." sözlerini paylaştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN