Çanakkale depremini önceden bildirdi! Depremlerde hayat kurtaran özellik: İşte Android Deprem Uyarı Sistemi...

Çanakkale depremini önceden bildirdi! Depremlerde hayat kurtaran özellik: İşte Android Deprem Uyarı Sistemi...

Çanakkale'de meydana gelen depremin ardından herkes bu sistemi konuşuyor. Android Deprem Uyarı Sistemi, depremi önceden bildirmeyi başardı. Depremlerde hayat kurtaran bu özellik sosyal medyada viral oldu. Peki, bu özellik cep telefonlarında nasıl aktif edilir? İşte tüm detaylar...

BURAK ÖZTOPRAK

Son dakika haberine göre, Çanakkale merkezli şiddetli bir deprem meydana geldi. Depremin oluşturduğu sarsıntı çevre illerden hissedilirken, ülke gündemine oturdu. O sıralarda telefonuna bildirim gelen bir vatandaşın paylaştığı görüntü sosyal medyada viral oldu.

ÇANAKKALE'DE DEPREM

Marmara bölgesinde hissedilen sarsıntı hakkında AFAD'dan detaylar geldi. Çanakkale Yenice merkezli deprem, 4,9 büyüklüğünde gerçekleşti. Depremin derinliği 10,44 kilometre olurken, milyonlarca vatandaş sarsıntının ardından paniğe kapıldı. Çevre illerden (İzmir, İstanbul, Bursa...) hissedilen depremin ardından sosyal medyada paylaşılan bir görüntü viral oldu. Cep telefonuna depremden önce gelen bildirim dikkat çekti.

gh2tslqwoaaoyn8.jpg

DEPREMİ ÖNCEDEN BİLDİ

Çanakkale Yenice merkezli depremi öncesinde bildirine Android Deprem Uyarıları sistemi sosyal medyanın gündeminde yerini aldı. Daha öncesinde de kendisini kanıtlayan bu sistem milyonlar tarafından çok beğenildi.

Gelen bildirimde, "Hafif sarsıntı bekleniyor. Yaklaşık 27,5 kilometre uzaklıkta, ilk tahminlere göre 4,6 büyüklüğünde" ifadeleri yer aldı. Büyüklük tahmini isabetli olmasa bile yakın olması beğenileri topladı. Bazı vatandaşlar ise bu özelliğin iPhone cep telefonlarında niye olmadığını sorguladı.

deprem-uyari-sistemi.png

ANDROİD DEPREM UYARI SİSTEMİ NASIL AÇILIR?

Android Deprem Uyarı Sistemi'ni açmak için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz;

  • Telefonunuzda ayarlar bölümüne giriş yapın.
  • Yukarıda bulunan arama bölümüne 'konum' yazarak devam edin.
  • Konum ayarlarına gittikten sonra gelişmiş ayarlara tıklayın.
  • Açılan sayfada 'Deprem Uyarıları' bölümüne tıklayın.
  • Aktif değilse tıklayarak aktif hale getirebilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN