Çanakkale'de rüzgar dinince müsilaj kabusu geri döndü

Çanakkale'de rüzgar dinince müsilaj kabusu geri döndü

Marmara Denizi'ndeki canlı yaşamını tehdit eden ve aynı zamanda balıkçıları da zor duruma sokan müsilaj sorunu Çanakkale'de de devam ediyor. Çanakkale Boğazı'nda rüzgarın etkisiyle büyük ölçüde dağılan deniz salyası rüzgarın dinmesiyle tekrar kendini gösterdi. Ancak Prof. Dr. Büyükateş, müsilajın bu kez çok durmayacağını belirtti.

Marmara Denizi aylardır deniz salyası olarak da bilinen müsilajla boğuşuyor. Çanakkale denizi de bu sorunla mücadele ediyor ve müsilajın dibe çökmesi ise canlı yaşamını tehdit ediyor.

2-003.jpg

Çanakkale Boğazı'nda 3 gündür kuvvetli esen rüzgar nedeniyle deniz salyasının yüzeyde oluşturduğu köpüksü ve yapışkan görüntü büyük ölçüde yok olmuştu. Ancak poyrazın etkisini yitirmesiyle aynı görüntü tekrar meydana geldi.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi Temel Bilimler Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yeşim Büyükateş, müsilaj üzerinde rüzgar hareketlerinin etkisinin görüldüğünü söyledi.

4-001.jpg

'BU KEZ MÜSİLAJ ÇOK DURMAYACAK'

Prof. Dr. Yeşim Büyükateş, poyrazın durması ve ve rüzgarın yön değiştirmesiyle birlikte müsilajın yeniden görülmeye başladığını belirterek, "Ama bu kez müsilaj çok durmayacaktır. Çünkü hava bir süre sonra ısınacak. Dün bir miktar yağmur da yağdı ve bunun da etkisi oldu. Birkaç gün gözlemledikten sonra durumla ilgili daha net konuşabiliriz" dedi. 

3-004.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN